yamaha_demo_tour




Nová Kawasaki KLX150L

Kawasaki přichází s novou výzvou pro mladé bahňáky z Evropy. Tou není nic jiného, než lehké enduro KLX150L, které zelení postavili na velká kola. Na předku je jednadvacítka a na zadku osmnáctka.

Kapitoly článku

KLX150L vychází z modelu KLX150, ovšem stojí na kolech rozměrů, jako dospělejší endura. Přední kolo je jednadvaceti palcové a zadní osmnácti palcové, což by mělo „větší“ stopadesátce zaručit lepší prostupnost náročnějším terénem. K tomu pak přispěje úzká stavba a poměrně nízká váha. KLX150L se všemi náplněmi váží 115 kilo. Přední teleskopická vidlice o průměru 33 mm nabízí zdvih 175 mm a zadní centrál Uni-Track 190 mm. Je jasné, že vzhledem k těmto parametrům nebude stopadesátka žádným ostrým offroadovým nářadí, ale na vyblbnutí na polňačkách by měla v pohodě stačit. Díky velkým kolům se zvýšila světlá výška na 300 mm a sedlo leží 875 mm nad zemí.
Chuť do života dává KLX150L jednoduchý dvouventilový vzduchem chlazený jednoválec o objemu 144 ccm, který oživíte pomocí elektrického startéru. Jeho vrchol přichází při 8000 ot./min., kdy vyprodukuje 8,6 kW, tedy něco kolem dvanácti koníků. Maximální krouťák 11,3 Nm se o slovo přihlásí při 6500 ot./min. Převodovka dostala pět kvaltů a o krmení palivem se stará klasický karburátor.
KLX150L je jednoduché lehké enduro, které by mělo oslovit hlavně mladé pušky. Mělo být parťákem pro každodenní život, který zlehka zasvětí juniory do tajů bahnivého světa.

K dodání bude u importéra značky Kawasaki pro ČR, firmy ASKO KC, od 1.5.2014 s cenou 84.900 Kč s DPH.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist