journeyman_brezen




Jedete na Intermot do Kolína nad Rýnem? Tady jsou základní fakta

3. října otevře veřejnosti své brány kolínské výstaviště, kde výrobci představí první nálož novinek na příští rok. O tom, co se letos chystá, jsme vás už informovali v samostatném článku. Jestli jste po jeho přečtení vyhodnotili, že bude vhodné se na nové modely podívat osobně, určitě uvítáte našeho malého průvodce pro cestu na Intermot.

Kde?

Areál výstaviště v Kolíně nad Rýnem je pátým největším výstavištěm na světě, což už samo o sobě slibuje dobrou podívanou. Samotná výstava je situována do výstavních hal 6, 7, 8, 9 a 10, na okolních plochách má tradičně své místo bohatý doprovodný program.

Samotný Kolín je čtvrté největší město v Německu, leží nedaleko belgických hranic ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko a žije v něm přes milion obyvatel. Pokud sem jedete poprvé, určitě si výlet naplánujte o něco delší a prozkoumejte také samotné město.

Pokud se tak rozhodnete, nezapomeňte na ubytování. Těsně před výstavou už to bude, vzhledem k vysokému počtu návštěvníků, asi trochu boj a také žádná láce. Vhodnější je hledat bydlení s dostatečným předstihem. Dobrodruhové a otužilci mohou využít také některý z Kolínských kempů, ten nejbližší je od výstaviště asi 5 kilometrů.

Kdy?

Výstava začíná druhého října, kdy se budeme mezi stroji potit my novináři. Pro veřejnost se dveře otevřou 3. října v 9:00, večer se zase v 18:00 zavřou a takhle to půjde až do neděle 7. 10. 2018.

Jak?

Messeplatz 1, 506 79 Köln, tak zní adresa výstaviště v Kolíně, kterou můžete v případě jízdy autem nebo na motorce zadat do navigace. Pokud spoléháte raději na své orientační smysly, také byste s dosažením svého cíle neměli mít problém. Cesta do Kolína nad Rýnem je jednoduchá, vede totiž převážně po dálnicích. Nejrychlejší cesta z Prahy vede přes Plzeň, Norimberk a Frankfurt nad Mohanem, má necelých 700 kilometrů a za dobré dopravní situace se dá zvládnout za pět až šest hodin. Alternativní trasa vede přes Ústí nad Labem, Drážďany, dále po dálnici A4 a A5 na Gießen (Giessen) a odtud po rychlostce 45 až k dalšímu úseku dálnice A4 vedoucí až do Kolína. Tahle trasa je o nějakých 24 kilometrů delší.

Cesta na samotné výstaviště je velmi dobře značená, stačí sledovat zelené šipky Koelnmesse. V areálu výstaviště najdete více než 14 000 parkovacích míst, kde je zrovna volno vám ukáže automatický systém a od svého auta to do výstavních hal buď dojdete pěšky, nebo vás zdarma sveze shuttle bus. Parkovné stojí 10 Euro. Pokud se rozhodnete zůstat v Kolíně déle, zjistěte si, jestli nepotřebujete mít na autě vylepenou ekologickou plaketu. Pokud jedete jenom na výstaviště a nálepku nemáte, prozkoumejte si cestu, kterou můžete využít.

V případě, že vyrazíte na motorce, určitě potěší hlídané parkoviště pro motorky na autobusových stanicích Hala 2 - Západ a Hala 2 a 3 Jih. Za stání zaplatíte pět Euro a můžete k tomu využít služeb blízké převlékárny a šatny.

Pokud nechcete řídit, máte tři možnosti, jak se do Kolína dopravit. Vlak z Prahy znamená jeden přestup, cca 9 hodinovou cestu a cenu okolo třech tisíc za jeden směr. Autobus je levnější, za jeden směr dáte něco kolem tisícovky a pojedete cca 10 hodin. Nejrychlejší způsob, jak se do Kolína dostat, je samozřejmě letadlem. Trvá to lehce přes hodinku letu a zpáteční letenka se dá sehnat kolem třech tisíc. K nákladům připočtěte ještě jízdenky MHD, tedy pokud jste si nekoupili vstupenky předem, v tom případě je totiž dostanete ke vstupence zdarma.

Za kolik?

Těmito cenami se pomalu dostáváme k důležité otázce cen vstupného. Jednodenní vstupenka na místě stojí 19 Euro, dvoudenní 25, jednodenní zlevněná je za 8, studenti od 12-17 let zaplatí 3,50 Euro a děti do 11 let to mají zdarma. Šancí jak vcelku ušetřit je nákup online ještě před začátkem veletrhu. V tom případě stojí jednodenní vstupenka 14 Euro, dvoudenní 19, zlevněná 6 a studenti to mají levnější o Euro. Výstavní průvodce pak stojí dalších 9 Euro nezávisle na způsobu koupě.

Proč?

Kromě výrobců motorek (Benelli, BMW, CF Moto, Ducati, F. B. Mondial, Harley-Davidson, Honda, Horex, Indian, Kawasaki, KTM, Kymco, Lambretta, Moto Morini, Piaggio Group, Quadro, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Triumph,Yamaha, Zero a další) nebudou chybět samozřejmě ani výrobci oblečení a dalšího příslušenství a své zastoupení bude mít tradičně také naše republika. Česky si budete moct pohovořit například na stánku Bikers Crownu, Mitasu, řetězů ČZ nebo třeba Gold Frenu.

Velkou část programu opět tvoří doprovodný program. Celá hala číslo deset je vyhrazená přestavbám, konat se tady bude světový šampionát AMD. 100 nejlepších přestaveb z celého světa dorazí do Kolína a jenom jedna z nich si odnese mistrovský titul. Kromě toho se bude v hale naživo přestavovat Ducati Scrambler 1100, bude se tetovat, stříhat, proběhnou worshopy, najdete tu zkrátka vše, co ke customové scéně patří.

Venkovní plocha bude patřit testovacím jízdám, svištit zde budou elektrokola, elektroskútry, lehká i těžká endura, normální skútry ale také klasické velké motorky. Na zbylých volných asfaltových plochách pofrčí nefalšovaná adrenalinová zábava v podobě ukázkových závodů ve sprintu na 1/8 míle, FMX show a dalších kaskadérských show, které vyvrcholí evropským mistrovstvím ve stuntridignu. V sobotu 6. října se také odjede v Lanxess aréně další závod světového šampionátu FMX Night of the Jumps.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mark09 přispěl 6 Kč
lampa1 přispěl 6 Kč
buchtik přispěl 6 Kč
janogsx přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist