yamaha_demo_tour




Indian Chief Dark Horse a Bomber

Během tohoto léta přibyly k sérii Indian Chief další dva nové modely, jedná se o Dark Horse a Bomber, celkem si tak případný zájemce může vybrat ze sedmi strojů v nabídce.

Řada Chief se pro rok 2010 rozroste o dva nové přírustky, celkem je teď v nabídce tedy 7 strojů této série. Indian Motorcycles představila motorky Dark Horse a Bomber na letošním již šedesátém devátém srazu v malém městečku Sturgis na středozápadě spojených států.
Design Bomberu je inspirován letadlem z druhé světové války a zajimavostí je, že se jedná o limitovanou edici a  k dostání bude jen jeden rok. Pak se jeho výroba ukončí. Bomber se bude nabízet ve stříbrné a nebo světle olivové s malůvkou ženy na boku nádrže. Sedlo je vyrobeno z kůže v barvě bývalé letecké bundy.
Temně vypadající Chief Dark Horse bude k dostání i v jiných barvách a sice v červené a modré. 
Chromu se na tomto motocyklu moc nedočkám, jak je patrné tak chromové budou jen lemy na blatnících, hlavy válců, krytka alternátoru a pár dalších drobností. Tendence používat celkově temné zbarvení je patrné i u několika nových modelů Harleye. Vcelku zajimavé barevné provedení u obou strojů, co myslíte?
Stejně tak jako všechny ostatní modely i Dark Horse a Bomber mají vzduchem chlazené šestirychlostní dvouválce V-Twin Power Plus 1720ccm s elektronickým vstřikováním, v ocelovém výfuku je pak zabudovaný třícestný katalyzátor, výkon je přenášen na zadní kolo pomocí řemenu, ke každému modelu je možno dokoupit spoustu originální výbavy počínaje druhým sedlem, pneu s bílým lemem, a dále pak několik doplňků z kůže. Přední brzdiče jsou dodávány od Bremba a vepředu budou dva kotouče se čtyřmi pístky a vzadu jednokoutouč s dvojpístkem. 
Bližší technické parametry nejsou zatím dostupné a proto jsou zde uvedeny některé údaje vycházející z předchozích modelů Chief:

- obsah: 1720ccm (105cubic inches)
- točivý moment: 135 Nm
- objem palivové nádrže: 20,8 litru
- v nádrži je rovněž zabudován rychloměr a digitální display
- 2 výstupy na 12V

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz
Náš tip

Indian Chief 2009




TOPlist