yamaha_demo_tour




Husaberg rozšiřuje nabídku endur

Modelový rok 2012 bude pro Husaberg znovu výhradně ve znamení motocyklů kategorie Enduro. Švédská značka navíc chce svojí rozšířenou modelovou řadou oslovit zcela novou cílovou skupinu.

V příštím roce se Husaberg opět zaměří jednoznačně na svoji klíčovou kategorii - Enduro. Pro návrat ke kořenům se vedení firmy rozhodlo na základě úspěchů, které značce přinášely za celou historii od roku 1988 hlavně modely řady FE a TE. Endura byla prostě vždy nejsilnější zbraní Husabergu, ať už vyhodnotíme výsledky na obchodním nebo závodním poli.
Zásadní novinku pro příští sezónu představuje dvoutaktní stopětadvacítka, na kterou Husaberg chce nalákat ještě širší okruh zákazníků, respektive oslovit začínající enduro jezdce, kteří zatím nechtějí sedlat výkonnější stroje.
Nový model TE 125 je určen jak hobby nadšencům, kteří si oblíbili obratnost dvoutaktní stopětadvacky, tak především šestnáctiletým milovníkům endura. Větší dvoutakty od Husabergu bodovaly v minulém roce na závodních tratích i v prodejních statistikách, a použití stejné koncepce motoru do nového modelu je z tohoto hlediska logickým krokem.
Dvoutaktní novinka TE 125 bude stejně jako její větší soukmenovci vybavena špičkovými komponenty, a jezdců třídy E1 nabídne nejlepší poměr výkon/cena.
Design ostatních modelů Husaberg 2012 oživí kromě nové grafiky také několik podstatných modifikací. Praktickou novinkou, která mimo jiné přispěje k odlehčení celkového vzhledu motocyklů, je zcela průsvitná palivová nádrž, použitá nyní u všech modelů řady FE a TE. Žlutě lakované rámy představují pouze estetickou změnu, ale nové motokrosové kryty rukojetí zvyšují úrověň ochrany a rozšiřují standardní výbavu všech modelů značky Husaberg.
Do základního arzenálu celé modelové řady spadají komponenty odpružení, přičemž přední vidlici objímá nový, lehčí a tužší horní můstek, který slibuje lepší charakteristiku upnutí u všech modelů 2012. Brzdy opět kompletně dodává firma Brembo, a hydraulické ovládání spojky i tlačítko elektrického startéru (kromě modelu TE 125) jsou namontovány na hliníkových řídítkách Neken.
Velké dvoutakty TE 250 a TE 300 dostaly nový blok jazýčkového ventilu pro ještě lepší reakci na plyn, a TE 300 má navíc dosahovat vyššího výkonu v nízkých otáčkách díky novému válci. V neposlední řadě Husaberg rozšiřuje dlouholetou spolupráci továrního týmu s výrobcem pneumatik Michelin na sériově vyráběné motocykly, které bude od modelů 2012 z prvovýroby obouvat do drapáků Enduro Competition III.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):
Motokatalog.cz



TOPlist