husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot Horex: VR6 Classic a VR6 Café Racer

Firma Horex přivezla dva nové modely, které pokračují v zaběhnutých kolejích. Takže je jasné, že základem je mohutný motor o objemu 1218 ccm.

Kapitoly článku

Heritage line - s odkazem do padesátých let

Dva nejnovější přírůstky odkazují svým vzhledem na model Regina z roku 1950. Jak dvoumístný model Classic, tak i sportovnější Café racer nešetří chromem, který doplňuje červená a černá. Retro vzhled je však jen kabátem neboť jde stále v prvé řadě o motocykly s nejnovějšími komponenty. Vlastnická firma 3C Carbon AG se u motocyklů Horex například stará o vymazlené karbonové doplňky.

Maximální výkon motoru je 161 koní a kroutící moment 138 Nm. Modely VR6 Classic a VR6 Café racer dostali již tradičně tlumič řízení a tlumiče Öhlins - konkrétně typ TTX36 GP. Poctivý materiál najdete i na brzdách, takže radiální Brembo M50. Standard jsou LEDkové světlomety, ABS a nechybí klasické kožené sedlo. 

Café racer vychází z modelu VR6 Classic a změny jsou na designu jen nepatrné, ale celková váha klesla z 226 na 219 kilogramů. Výška sedla je stejná 780 mm nad zemí. Kafíčko nabídne už v základu jednosic a tím pádem závodní krytku namísto sedla pro spolujezdce.

 

Vedle těchto modelů lze objednat limitované edice Silver Edition a Black Edition. Nakonec sme si nechali verzi Snowdance, z které metrosexualita stříká výfukem na všechny strany. Základní model VR6 Classic vyjde na 38 500 Euro, a u řady Haritage line to bude minimálně stejná částka.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist