yamaha_demo_tour




Horex představil VR6 Silver Edition

Kolem německého Horexu je v poslední době živo. Comeback této historické značky z let 1920-1960 se před pár lety nevydařil, značka po vleklých potížích nakonec loni znovu zanikla, ale už po pár měsících se našel nový investor, který Horex zase oživil, stabilizoval a obnovil projekt šestiválcového roadsteru. V Miláně tak Němci dnes ukázali limitovanou řadu Horex VR6 Silver Edition, kterou poodhalili už nedávno ve Frankfurtu.

Dle tvrzení majitelů se Horex po druhé resuscitaci nachází nyní v dobré kondici. Zájem o Horex je nyní údajně vyšší, než dokáže společnost naplnit – objednávky vysoko převyšují znovuobnovenou výrobní kapacitu.

První série v počtu 33 kusů tak vznikla ve speciálním provedení Silver Edition. Základem Horexu VR6 je 1200 ccm šestiválec s výkonem 168 koní (125 kW) a toč. momentem 138 Nm vybavený šestirychlostní převodovkou. Podvozek je osazen stavitelnými tlumiči Öhlins (přední 43 mm obrácená vidlice, zadní centrální tlumič TTX36 GP), brzdy nesou značku Brembo (přední 320 mm kotouč se čtyřlístkem, zadní 264 mm disk) a jsou standardně s ABS. Osvětlení je kompletně LED, stejně jako přístrojový panel.

Limitovaná edice se může pochlubit blyštivým provedením leštěných kovových částí, doplněných karbonovými díly, a pohodlně vyhlížejícím koženým sedlem (780 mm vysoké). Limitovaná dražší edice je údajně již rozebrána, na dalších sériích v odlišném, ale prý neméně působivém provedení se již pracuje, cena oznámena zatím nebyla, ale movitých zájemců je údajně dostatek. Tak co myslíte, přežije Horex svůj druhý návrat ve větším počtu, než dosavadních 33 kusů?

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist