husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot: Ducati

Boloňská značka představila novou Multistradu už pár dní před výstavou, a nějaká esa si potřebuje nechat do Milána. Do Kolína tedy přijela hlavně oslavit dvacáté narozeniny legendárního Monstera, jehož první model veřejnost poprvé viděla v roce 1992 právě na výstavišti Koelnmesse.

Kapitoly článku

Intermot je pro Ducati první velkou akcí, kde značka vystupuje jako součást velkého automobilového koncernu, a prezident firmy Gabriele Del Torchio zahájil tiskovku právě tímto tématem. Pak už se začaly postupně odhalovat novinky příštího roku.
Fotky a technické parametry inovované Multistrady se semi-aktivním podvozkem a novým motorem Testastretta II sice už Ducati pustila do světa před pár dny, ale veřejnost se s ní naživo poprvé setkává až v Kolíně.
Na stejném místě, v rámci výstavy Intermot 1992, byl před dvaceti lety podobně představen první Monster. Ducati tohle významné jubileum slaví v Kolíně speciálními výročními verzemi modelů Monster 696, 796 and 1100EVO, vyzdobenými dobovými prvky. Vedle nich stojí další zajímavě upravený Monster, tentokrát v provedení Diesel, na jehož designu se podílela známá modní značka.
Sportovní fandy určitě potěší zpráva, že 1199 Panigale už je stoprocentně připravena závodit, a týmy už mohou posílat továrně své objednávky na speciál RS13, který budeme od začátku příští sezóny vídat v seriálu WSBK. V karbonových kapotách to Panigale sluší snad ještě víc než obvykle.
Poslední zprávy ze stánku Ducati se týkají už jenom nových barev Diavela, 848 a civilní 1199 Panigale. Na zbytek si musíme ještě pár neděl počkat, Miláno bude na novinky italských značek tradičně  úrodnější.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist