yamaha_mt09




Ducati Multistrada 1200 dostane semi-aktivní odpružení

Podzimní výstavy začnou chrlit novinky ve velkém už za čtrnáct dní, ale některé modely nevydrží pod pokličkou ani do té doby. Ducati například v předstihu uvolnila oficiální informace o modernizované Multistradě 1200, která bude pro příští rok vylepšena celou řadou nových technologií.

Kapitoly článku

Navenek se nová Multistrada mění jenom v pár detailech, všechno podstatné se odehrává uvnitř. Model 2013 dostane motor Testastretta 11°druhé generace, jehož přívlastek DS značí použití dvou svíček v každém válci. Výkon dvouválce se zvýší v nízkých a středních otáčkách, přičemž jeho maximální hranice zůstává na hodnotě 150 koní při 9 250 otáčkách. Přidáno však dostal krouťák, který se teď může vytahovat s číslovkou 124,5 Nm v 7 500 ot. za min.
Největší konkurenční rivalita stejně momentálně panuje v oblasti elektroniky, a tak se Ducati zaměřila hlavně na tuto oblast. Od prosince letošního roku, kdy by měly nové Multistrady stát na krámech, dostanete už v základní verzi nejmodernější třístupňový systém ABS, elektronický plyn Ride-by-Wire, a osmistupňovou kontrolu trakce DCT.. Nadstavbové modely "S" pak budou navíc vybaveny systémem semi-aktivního odpružení s obchodním označením Ducati Skyhook Suspension (DSS). Ten bude spolupracovat s elektronicky nastavitelnými tlumiči Sachs. Ve výbavě pochopitelně zůstávají na výběr čtyři jízdní režimy, se kterými nová elektronika bude komunikovat.
Pro méně náročné cestovatele zůstává v nabídce Multistrada 1200 S Touring, vylepšená o boční kufry, vyhřívané rukojeti a hlavní stojan. Úplnou novinkou pak je expedičně zaměřená Multistrada 1200 S Grantourismo, vybavená v základu navíc většími bočními kufry, zadním boxem, přídavnými LED světly, větším štítkem a pneumatikami s delší životností.
Na sportovní notu pak hraje Ducati Multistrada 1200 S Pikes Peak s lehčími koly, karbonovými díly a laďákem Termignoni. Pro rok 2013 se navíc převlékne do aktuálních týmových barev letošního vítěze slavného závodu do vrchu.
Vybraní novináři (bohužel ne z naší redakce) se s novými Multistradami osobně seznámí už zítra na mezinárodním testování ve Španělsku, veřejnost pak dostane první šanci vidět je naživo na kolínské výstavě Intermot ve dnech 3. až 7. října.


Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist