yamaha_demo_tour




Ducati vyhlásila soutěž přestavěných Scramblerů, přihlásit se může kdokoli

Značkové soutěže přestaveb jsou v poslední době v kurzu, ovšem Ducati se nechce omezovat jen na vlastní více či méně šikovné prodejce. Právě vyhlásila již třetí ročník Custom Rumble. Máte doma hezky přestavěného Scramblera? Přihlaste ho do celosvětového klání!

Custom Rumble je soutěž přestaveb Scramblerů, která se uskutečnila poprvé v roce 2016, když byl tento model Ducati nový. Tehdy jej ale upravovali pouze dealeři. Druhý ročník proběhl přes zimu 2017/2018, to už byly čtyři kategorie, z toho jedna dealerská a tři pro veřejnost (customizérské shopy, zákazníci a mladí s modelem Sixty2), a teď je tady Custom Rumble potřetí. Kategorií bude pět, ovšem úplně jiných.

Čtyři kategorie jsou věnované čtyřstovce Sixty2 a osmistovkám, pátá je výhradně pro Scrambler 1100. Ta nese jméno Bully a nejsou tady žádná omezení. Prostě jakékoli jedenáctikilo. Pro menší modely je také „otevřená“ třída, kam můžete přihlásit jakkoli upravený stroj, ta se jmenuje Outsider. A potom jsou tři, kde musíte splňovat alespoň jeden (nikoli všechny) z předepsaných požadavků. Rocker odkazuje svým názvem na motorkářskou subkulturu z Anglie 60. let, tady jsou v pravidlech stejné průměry ráfků vpředu i vzadu, kafáčovské sedlo a řídítka a silniční gumy. Cut Down jsou přestavby do stylu bobber či cruiser zbavené všeho nepotřebného a v seznamu požadavků najdete kola stejných rozměrů, silniční gumy, nízká řídítka a ploché sedlo. Poslední kategorií je All-Terrain, tedy endura nejčastěji jistě z modelu Desert Sledu, kde jsou předepsány kryty motoru, terénní gumy nebo kola v kombinaci 21/17 nebo 19/17 palců.

Minulého ročníku se zúčastnilo 132 soutěžících, tohoto jich jistě bude ještě víc. Účast je jednoduchá a času máte dost. Stačí se do 30. prosince 2019 přihlásit zde, na Facebook či Instagram dávat fotky ze stavby s hashtagem #customrumble a do 30. ledna 2020 na oficiální stránku soutěže nahrát předepsanou sedmičku fotografií hotového stroje. Následně bude probíhat hlasování veřejnosti (v minulém ročníku bylo rozdáno 200 000 hlasů!), a to do páté hodiny ranní 16. března 2020. Z tohoto hlasování vzejde pět finalistů, vítězů svých kategorií, kteří budou zveřejněni do 30. března 2020. Následně se v květnu (zvláštní, dříve to bylo v Misanu na World Ducati Weeku v červenci) uskuteční speciální akce, při níž bude vyhlášen absolutní vítěz. Pro toho má prý Ducati přichystánu speciální cenu v hodnotě 4000 eur. Celkem pěkná motivace, ale ono většině lidí určitě bude stačit jen to, že se bude moci svým strojem pochlubit celému světu.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
marafzs600 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist