husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati Diavel AMG Special Edition

Ducati před časem oznámila spolupráci s firmou AMG, a už tu máme první motocykl, na kterém se německá tunerská firma podílela.

Italský výrobce motocyklu Ducati a německá ladičská firma AMG, tovární tuner vozů Mercedes-Benz, již loni na podzim podepsali smlouvu o partnerství. Hlavním důvodem bylo sponzorství závodního týmu MotoGP i jezdců Valentina Rossiho a Nicky Haydena. Dále v rámci spolupráce vzniklo několik menších reklamních projektů, ale až nyní se objevuje první oficiální tuningová úprava motocyklu Diavel od AMG.


Motocykl, celým názvem Ducati Diavel AMG Special Edition, vychází z černé verze Diavel Carbon, ale má pár dalších vychytávek: bílý příhradový rám a bílý vrch nádrže, dvojitá pětipaprsková kola po vzoru aut AMG, nové koncovky výfukového systému a několik karbonových doplňků. Vzhledem k tomu, že se jedná o limitovanou edici, bude mít každý Diavel na nádrži speciální plaketku s pořadovým číslem.
Vedení Ducati médiím sdělilo: "Diavel AMG SE reprezentuje první dílo skvělé spolupráce, kde se v detailech snoubí elegance a styl obou značek." Ducati už začalo přijímat zálohy a závazné objednávky a tušíme, že se po této limitované edici jen zapráší.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist