yamaha_mt09




Nová barva k 50letému výročí divize M v podání BMW M 1000 RR

BMW letos slaví velké výročí své sportovní divize, která proslula hlavně v automobilovém průmyslu. Nicméně v motocyklové větvi se čas od času objevila také, vyvrcholilo to před čtyřmi roky, kdy značka představila strategii M také pro své jednostopé stroje, a dnes se svým prvním M modelem připojuje k oslavám. Nic velkého ale nečekejte.

Kapitoly článku

Ještě donedávna jsme byli zvyklí, že na takových těch speciálních sportovních dílech, oblečení, doplňcích a motorkách od BMW člověk našel zkratku HP. Změna přišla v roce 2018, kdy se v BMW rozhodli zavést logo M i do jedné stopy. Nejprve šlo o „rychlé“ díly, později přišlo oblečení a o dva roky později první motocykl s tímto logem. M 1000 RR je vyšlechtěnou verzí superbiku S 1000 RR, se kterou se závodí také ve WSBK a kterou jsme si vyzkoušeli na okruhu v Mostě. No a v podstatě motorku ve stejné specifikaci si budete moci pořídit jako výroční, navíc ve specifické barvě. Držím se, co můžu, abych nebyl moc jedovatý, ale tohle je docela úlet. Standardní M 1000 RR se běžně prodává v typické BMW M trikoloře, výroční Emko dostanete v jedovaté žluto-zelené barvě s názvem Sao Paulo Yellow, o které se v tiskové zprávě praví, že „tento výroční model v charakteristických M barvách naplňuje M filozofii a závodního ducha téměř 100 let výroby motocyklů BMW Motorrad a 50 let automobilů BMW M“. No, nevím, podle mě je typická barva zrovna ta standardní trikolora a tahle barva je taková znouzectnost, ale pokud máte v garáži M4 ve stejném odstínu, asi se na to budete koukat jinak.

Kromě barvy a historického loga se výroční M RR chlubí také plnou výbavou, takže to, co je u běžného modelu za příplatek přes 120 000,-, je tady už v ceně. Že by to byla ale nějaká výhodná nabídka, to se říct nedá, výroční M 1000 RR vás vyjde na úplně stejných 990 522 korun, jako dáte za standardní M s příplatkovým balíčkem M Competition. V něm navíc najdete další karbonové díly, frézované díly, kryt sedačky spolujezdce, GPS lap timer a bezúdržbový řetěz M Endurance. Takže to je ve finále jenom o tom, jaká barva se vám líbí víc. Objednávat můžete od 21. května do 30. listopadu, takže je to vlastně svým způsobem limitovaná edice.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist