globalmoto_duben_nolan




BMW K 1600 GTL Exclusive

V BMW Motorrad připravili lahůdku pro movité cestovatele. Vzali elektronikou nabitou cestovní loď K 1600 GTL, přidali ještě více drátků, zapracovali na pohodlí při cestování ve dvou a přebarvili to celé do nové barevné kombinace „four coat“. Co je ve verzi Exclusice ještě nového?

Začneme u vzhledu. Nová barevná kombinace bílé, modré, krémové a odstínu hořčíku podtrhuje nápis Exclusive na nádrži. Mezi další novinky patří upravené sedlo s podpěrkami rukou, které se více soustředí na pohodlí spolujezdce. Dále pak na GTL najdeme spoustu chromovaných doplňků nebo zcela nový systém osvětlení, který se přizpůsobuje okolí.
Bavorská továrna má vyvinutých hodně elektronických pomocníků a systémů, a snad všechny zásadní najdeme napěchovány zde. Jmenovitě jde například o elektronicky stavitelné pérování ESA II, kontrola trakce DTC se třemi režimy Road, Rain a Dynamic, nebo klasický systém ABS. To už je dnes skoro standardní výbava u trochu dražších motocyklů.
Co dělá GTL opravdu speciální? Vychytávky, jako bezklíčkové zapalování Keyless Ride, pomocník se stáním a rozjezdy v kopci, systém kontroly tlaku v pneumatikách RDC, inovovaná a chytře schovaná anténa pro příjem rádia, které zvládne i flash-disk s písničkami v MP3 formátu, natáčecí xenonové světlomety, LED diodové přídavné osvětlení, které se krátce rozsvítí při zamčení a odemčení motorky, centrální zámek propojený se systémem Keyless Ride, ruční brzda a pár dalších drobností.
Jde vůbec o první model BMW, kde byl použit již zmiňovaný nový systém Keyless Ride. Systém reaguje na dálku s klíčkem motocyklu, takže po jeho aktivaci se motorka sama odemkne, pokud se klíček nachází ve vzdálenosti do dvou metrů. Celá motorka se pak dá zamknout stisknutím tlačítka. Centrál jako u auta.
O ceně zatím napadlo ani slovo, je ale jasné, že zde není důvod držet se při zemi. K 1600 GTL Exclusive je koráb silnic, nabitý hi-end elektronikou, a je určen pro movité zákazníky, kteří na to zkrátka mají.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):
Motokatalog.cz



TOPlist