yamaha_demo_tour




BMW C Evolution oficiálně představen

Bavorský výrobce motocyklů představil při příležitosti zahájení olympiády v Londýně nový elektrický skútr C Evolution.

Kapitoly článku

BMW začalo koketovat se segmentem maxi-skútrů již v roce 2010, kdy byl během podzimních výstav představen model Concept C. O rok později měly v Itálii na výstavě EICMA premiéru dva velké skútry, BMW C 600 Sport a BMW C 650 GT. A letos se tato modelová řada rozrůstá o dalšího zástupce, elektrický skútr BMW C Evolution.
Letní olympiáda v Londýně přitahuje pozornost celého světa a BMW spojilo zahajovací ceremoniál s vlastním představením e-skútru C Evolution. Jistě vás napadne otázka, proč zrovna olympiáda? Odpověď je jednoduchá - BMW je totiž oficiálním automobilovým partnerem LOH 2012.
Pojďme se podívat na C Evolution: maxiskútr má zajímavý rozsah výkonu: 11 kW (15 k) má řidič k dispozici neustále v běžném režimu, ale při nutnosti akcelerace, např. při předjíždění, lze z elektromotoru vyždímat slušných 35 kW (48 k). Maximální rychlost je kolem 120 km/h a sada baterií by měla vydržet min. na jízdu do vzdálenosti 100 km. BMW navíc slibuje, že plné nabití baterie ze sítě bude trvat jen 3 hodiny.
BMW má v plánu prodávat 10-20 procent ze všech prodejů skútrů právě model C Evolution. Uvidíme, jak se jim bude dařit.


Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist