globalmoto_duben_nolan




Eicma: Bimota Tesi 3D Race Cafe a Impeto

Italská Bimota představila na svém stánku na výstavě Eicma novinky pro příští sezónu a bylo se na co dívat.

Kapitoly článku

Tesi 3D RaceCafe

Bimota pokračuje ve svém individuálním přístupu při výrobě motocyklů. Dnes už legendární stroj s názvem Tesi, který vyjel do ulic již v roce 1983 se dočkal přepracování a základní model se dostává na trh v podobě novinky s názvem Tesi 3D RaceCafe.

Pokud tedy chcete mít doma kaféčko, ale musíte mít vždy něco extra, tak tohle je přesně bajk pro vás. Dvě části trubkového rámu jsou nyní karbonové. Přední část můžete nastavit v rozpětí 9,5 mm a zadní část rámu je nastavitelná v rozsahu 14 mm. Celý bike lze posunout nahoru nebo dolů o 23 mm. Podvozek spolupracuje s novým motorem od Ducati o objemu 803ccm.

Impeto

Zde dostal místo nový motor z mohutného Diavela a plyn funguje na systému ride-by-wire. Další elektronické pomocníky tu zastupují kontrola trakce a ABS.

 

Pokud byste i přesto všechno neměli dost, můžete si vybrat z doplňkového příslušenství. Lze nasadit karbonový rám a nebo karbonovou kyvku. Namontovat lze i lepší barevný TFT displej s GPS. Ale co je nejdůležitější je k dispozici i nový kompresorový kit, který značka nabízí pod jménem SuperCharger.

SuperCharger a BB3 kit

Vše je krásně zakomponováno do otevřeného prostoru eLkového motoru. Je to nejen designově uhlazené, ale i z důvodu rozložení hmotnosti netrpí ovladatelnost motocyklu. Na vývoji spolupracovala Bimota s Ducati. Tato úpravička pomáhá zvednout výkon i kroutící moment motoru o 15 až 20 procent. Součástí je pak i jejich vyhlazená křivka. V neposlední řadě pak továrna nabízí BB3 kit, který vrací zákazníky do raných začátku výrobce aneb postavte si svoji Bimotu sami. Základem je kompletní podvozek se všemi nezbytnými komponenty a tak už je jen na vás jaký motor osadíte…

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist