globalmoto_unor




BRP koupil část zkrachovalé značky Alta Motors

Kanadský gigant BRP, do jehož portfolia patří mimo jiné čtyřkolky a tříkolky Can-Am, s elektrickými pohony u svých produktů již experimentoval. Teď dále potvrdil své vývojové aktivity na tomto poli, když koupil „vybraná aktiva“ americké Alty.

Alta Motors patřila k průkopníkům elektrických offroadových motorek a její stroje platily za světovou špičku. Všechno ukazovalo na zářivou budoucnost, když u ní loni koupil podíl Harley-Davidson, jenž si od spolupráce sliboval pomoc při vývoji konceptu LiveWire. Jenže za půl roku bylo po pohádce, Harley z byznysu vycouval a Alta se ocitla ve finančních problémech takového rázu, že musela zavřít.
Po značce zbyly nemalé dluhy a jejich část teď uhradila kanadská společnost Bombardier Recreational Products, tedy BRP. Ta totiž koupila část aktiv Alty, tisková zpráva hovoří o prvcích duševního vlastnictví, patentech a i nějakém tom hardwaru. Prý se to Kanaďanům bude hodit při dalším vývoji jejich elektrických vozidel. Pár let tady bylo elektrické side-by-side autíčko, vznikly prototypy hybridní i čistě elektrické tříkolky Can-Am Spyder a aktuálně se značka angažuje prostřednictvím Rotaxu v elektrických motokárách. Každopádně BPR jasně říká, že nemá žádný zájem na obnovení značky Alta Motors.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist