yamaha_demo_tour




Redakční podcast: Stavby divné i krásné, automaty a tuning motorek

Jsme tu se Zajochem zase po delší době a máme si co říct! Probrali jsme novinky, na čem kdo jezdil, a taky jak jsme se „rozjezdili“ před sezónou, a coby dnešní téma si Zajoch vymyslel tuning motorek. Možná dneska pár lidí i urazíme!

Načasování předposledního podcastu, kde jsme s Honzisem probírali automatické spojky a převodovky, bylo geniální. Jen týden poté totiž BMW konečně představilo svou úplně první automatizovanou převodovku. Za kus řeči stojí také KTM, která zatím jen poodhalila svou novou kapotovanou motorku. Ale pozor – nebude to superbike, ale supersport, který se chystá pokrýt velkou spoustu rolí.

Řekneme si taky o třech pozoruhodných stavbách, které se na Motorkářích objevily – dvě jsou poťouchlé, jedna naopak velmi seriózní, a probereme kdo na čem jezdil. Jsou to veskrze normální nové motorky, ale já jsem si dopřál i jednu specialitu – Hondu CB750A s převodovkou Hondamatic ze sedmdesátých let.

 A pak tady máme téma tuningu. Pro někoho je to o designu, a je pravda, že lepit si proužky na kola, tankpady nebo dávat nové gripy, vlastně není nic proti ničemu. Na pováženou to ale začne být tehdy, když na řídítka putují eloxované páčky z čínského „Alíku“. Velkým tématem je také „adventure-tuning“, ale není to náhodou tak, že si spousta lidí jen celkem zbytečně obtěžká motorku příslušenstvím, které ve skutečnosti nepotřebují? A co naopak odlehčení, případně nějaký výkonový tuning?

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na SpotifyApple podcastech a platformě Soundcloud.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist