husqvarna_svartpilen_801_2




Redakční podcast: O bezpečnosti a riziku ježdění na motorce

Ve čtvrtém dílu našeho redakčního podcastu probereme téma, které málokdo chce řešit, ale všichni bychom ho řešit měli. Kromě toho se opět podíváme i na novinky motocyklového světa a popovídáme si o tom, jaké zajímavé stroje právě testujeme.

Ježdění na motorkách není úplně bezpečná kratochvíle. To je zkrátka fakt. Jenže není to na tom právě to krásné? Ať už lyžujeme, lezeme po horách nebo se třeba potápíme, vždycky počítáme s tím, že jdeme do určitého rizika. Každý má hranici rizika nastavenou někde jinde, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli není vlastně přirozené udržovat míru rizika podvědomě konstantní?

Podcast si můžete v plné délce rovnou přehrát zde:

Říká se tomu homeostáze rizika a spolu s mnoha dalšími věcmi jí probere Filip TichýDominikem Valáškem. V tomhle podcastu se nedozvíte takové ty klasické poučky typu „myslete za ostatní“, ale poslechnete si něco o vnímání rizika jako takového, i o tom jak eliminovat riziko zbytečné. Filip je totiž mimo jiné instruktorem kurzů Učme se přežít a prozradí, co jsou nejčastější prohřešky zejména novopečených motorkářů.

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na Spotify, Apple podcastech a platformě Soundcloud.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist