yamaha_demo_tour




Redakční podcast: Kolik koní je správný počet koní?

V novém dílu redakčního podcastu, ještě mírně stiženém dozvuky silvestrovských oslav (třeba Zajoch šel coby vzorný otec spát asi dvacet minut po půlnoci), si budeme povídat o tom, kolik výkonu je vlastně na motorce ta správná míra. Kdy jsme ještě schopni všechny ty koně využít, a kdy už se dostáváme do sfér přílišného výkonu, či snad úplného „nesmyslu“?

Dneska jsme to se Zajochem pojali trochu „na cit“ a bavíme se o koních v motorkách – ano, o koních, protože kilowatty jsou dobré pro vysavače a rychlovarné konvice. Vedle toho, že si stanovíme jakousi „hranici využitelnosti“, si popovídáme také o tom, jak se vyvíjel náš požadavek na výkon, a že jsme si v rozbouřeném mládí bažícím po rychlosti rozhodně nemysleli, že budeme za pár let schopni docenit i daleko slabší stroje.

Podcast si můžete v plné délce rovnou přehrát zde:

Ve výsledku je to ale všechno o tom, jak motorka na svého jezdce působí, a jaký charakter má motor. A proto musíme zabřednout do vztahu výkonu a točivého momentu a říci si, jak podle těchto dvou hodnot celkem přesně odhadnout, jak se bude motor chovat.

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na Spotify, Apple podcastech a platformě Soundcloud.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist