yamaha_demo_tour




Ladislav Krupička na tandemu s Vláďou: Šestidenní je pětihvězdičkový čundr

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou se tentokrát změří na závodění a konkrétně na nádhernou disciplínu enduro. Hostem je šéf týmu KBS Team-CZ Ladislav Krupička, který sám závodil a nyní vede tým účastnící se světového šampionátu s ryze českou sestavou. Jak dnešní enduro vypadá, jak se závodí na světové úrovni a co všechno znamená jet svět? O tom více napoví tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O skvělém prvním místě na šestidenní ve Francii 2022
  • Jak to funguje při šestidenní po stránce organizace týmu
  • O bohaté historii týmu a výsledcích, na které se dobře vzpomíná
  • Jaká je úroveň současného endura doma i v zahraničí
  • O seriálu FIM EnduroGP, ve kterém tým KBS Team-CZ startuje s českými jezdci
  • Jak Ladislav Krupička začal závodit a co s endurem zažil
 
Náš tip

Rozšířená verze v MP3 ke stažení zde: krupicka.mp3

Enduro se vyvíjí a jezdci na tratích jezdí neskutečnou kudlu. Všechno pochopitelně ovlivňuje technika a do jisté míry také tratě a pravidla, které se stále vyvíjí. Ladislav Krupička začal závodit díky svému otci a v rozhovoru prozradí, na jakých to bylo motorkách a co měl k dispozici. Zmíní také partu kolem endura, podmínky k trénování nebo velice slušnou účast při domácích podnicích po celém Československu, kde bylo enduro velice populární. S odstupem času pověsil závodění na hřebík a založil tým, ve kterém funguje dodnes a se kterým prožil skvělé chvíle a vybojoval ty nejlepší umístění v nejrůznějších šampionátech i prestižní šestidenní.

V týmu se vystřídalo hodně skvělých jezdců a za zmínku určitě stojí borci, jako jsou Ota Kotrba, Bohumil Poslední, Jan Zaremba, Víťa Kuklík a spoustu dalších. Posledním skvělým výsledkem týmu je první místo při loňské šestidenní ve Francii, kde tým ve složení Kryštof Kouble, Jára Romančík a Jakub Hroneš dokázal vyhrát klubovou soutěž. Pokud vás zajímá, jak to na šestidenní chodí, co všechno start obnáší po stránce organizace a příprav, poslechněte si tento rozhovor. Přiblíží také to, jak to chodí v mistrovství světa, kde tým KBS Team-CZ startuje a kompletní seriál jedou jezdci Kryštof Kouble a junior Matěj Škuta.

Přečtěte si také:

ISDE 2022 – Na Šestidenní dosáhli Britové historického úspěchu, Češi z KBS Team-CZ slaví triumf

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist