husqvarna_svartpilen_801_2




Jakub Smrž na tandemu s Vláďou: Jsem ten poslední, co chce jít cestou protestů

Není to tak dávno, co Kuba Smrž pověsil závodní kombinézu na hřebíček a ujal se role šéfa vlastního závodního týmu, a to mu očividně svědčí. Jeho španělský svěřenec José Luis Perez Gonzalez totiž letos vybojoval titul vicemistra světa kategorie Supersport 300, a to není vůbec špatnou vizitkou. Jaká byla letošní sezona, co všechno obnáší být šéfem a majitelem týmu ve světovém šampionátu a proč v týmu nemá českého jezdce? O tom Kuba Smrž prozradí více v dalším dílu seriálu Na tandemu s Vláďou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O šéfování týmu v Mistrovství světa Supersportů 300
  • Jaká byla cesta k zisku titulu vicemistra světa
  • O pravidlech, penalizacích a sporných rozhodnutích
  • Jak těžké je najít kvalitního jezdce po sportovní i lidské schránce
  • O závodní technice a přípravě motorky
  • Jaké má Kuba plány do další sezony a kdo u něj v týmu pojede     

Tým Kuby Smrže má za sebou velice úspěšnou sezonu, protože jeho jezdec José Luis Perez Gonzalez dokázal v Mistrovství světa Supersport 300 urvat titul vicemistra světa. Nechybělo ale málo a Španěl mohl s týmem slavit místo první, které mu uteklo jenom o pouhých sedm bodů. Samozřejmě, že se nehraje na kdyby, ale kdyby nebylo několika sporných rozhodnutí a penalizací, které s pořadím zamíchaly až po odmávnutí závodu šachovnicovým praporem, mohl to být ještě o stupínek veselejší. Každopádně super vizitka pro české barvy a pro každého z týmu, co se na výsledku zásadním způsobem podílel.

Kuba v rozhovoru přiblíží, co všechno role majitele a šéfa týmu obnáší, jak velká je to zodpovědnost, co musí zabezpečit a jak náročné je najít kvalitní závodníky po profesionální i lidské stránce. Došla pochopitelně řeč na české jezdce, kteří týmem prošli a na jezdce, kteří by do budoucna tým mohli posílit. Dneska jich prý moc není a Kuba doufá, že se to zlepší a bude mít možnost Čecha na svou mašinu posadit. V rozhovoru dojde řeč na pravidla a penalizace, které občas dovedou pořádně naštvat. Jak Kuba sám říká, podle pravidel se závodit musí a své jezdce nabádá k jejich dodržování. Bohužel má špatnou zkušenost z Assenu a Portima, kde vyfasoval dodatečné penalizace, které se ve finále dost zásadním způsobem podepsaly na finálním pořadí jeho španělského jezdce, a i s odstupem času s rozhodnutím ředitelství závodů nemůže souhlasit. Život jde ale dál a pokud vás zajímají plány týmu Accolade Smrž Racing BGR do další sezony, v jakém jezdeckém složení pojede nebo co všechno Kuba musí před novou sezonu vyřešit, poslechněte si další díl seriálu Na tandemu s Vláďou.   

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist