globalmoto_duben_nolan




Béla En na tandemu s Vláďou: Komentoval jsem sport už od šesti let

Seriál rozhovorů Na tandemu navštívil komentátor Béla En, který už hezkých pár pátků komentuje motocyklové závody a dost možná budete znát pouze jeho hlas, který často doplňuje další známý hlas Josky Kubíčka. Poslechněte si povídání o komentování závodů a o všem, co je s tím spjato. Dozvíte se, jak důležité jsou při komentování závodů emoce, jak důležité je orientovat se v daném šampionátě a nebo jak důležité je znát jezdce samotné.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se Béla En dostal ke komentování sportu a motosportu
  • O komentování různých sérií a znalosti motocyklového prostředí
  • Jaký je rozdíl mezi komentováním „krátkých“ závodů SBK a několikahodinových EWC
  • O českých jezdcích a jejich působení ve světových šampionátech
  • Jak vypadá vybavení komentátorské kabinky a příprava komentátora
  • O špičkových jezdcích WSBK

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Je to už sedmnáct let, o Béla En začal komentovat motosport, a kromě formulí se zaměřil také na motorky. Dneska ho můžeme slyšet komentovat světové superbiky a vytrvalostní šampionát EWC, ovšem zkušenosti má i s MotoGP. Dost často není ve studiu sám a závody komentuje s parťákem nebo s nějakým zajímavým hostem, který má k dané sérii co říct. Ve většině případech mu sekunduje Joska Kubíček, který byl hostem v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou nedávno a do studia přináší spoustu informací a drbů ze zákulisí. 

Béla En v rozhovoru přiblíží, jak vypadá vybavení komentátorské kabinky a co všechno má k dispozici, aby dokázal sledovat dění na trati. Jak sám říká, důležitá je příprava, znalost šampionátu a jezdců samotných. Zejména na dlouhé vytrvalostní závody musí být fit a připraven také po fyzické stránce. Poslechněte si rozhovor, ve kterém Béla prozradí, kde čerpá informace o technické stránce závodních mašin, o zákulisních informacích nebo o pravidlech, co se čas od času změní.  

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist