globalmoto_duben_nolan




Italky na česko-polském pomezí

Kapitoly článku

Moto Guzzi V7 Café

Konečně moje zamilované Guzziny, nějak na ně mám slabost. Jsem zvědavý, jak se jiný posaz projeví na verzi Café v porovnání s loňským testíkem Moto Guzzi V7 Classic. Dolů zahnutá řídítka vás donutí si stroj pěkně zalehnout tělem a stisknout mezi stehna a rázem dokonale vnímáte přední kolo. To je ale zároveň tak trochu protiklad, protože díky skvělému vnímání předku brzy pocítíte, že obuté pneumatiky a měkčí odpružení nejsou dělané na nějaké větší sportovní řádění a že byste se měli klidnit. Nový styl jako by přidal pár koníků i motoru a zatáčky v Kořenově na téhle mašině chutnají fakticky nádherně, přestože motorku je třeba do náklonu trochu nutit a nějaké kličky či překlápění mezi zatáčkami jdou hodně pomalu.

Moto Guzzi Griso 8V Special Edition

Vyjde mi můj úmysl si nechat to nejlepší nakonec? Stoprocentně! Charizmatické Griso s novým motorem je ukázkový příklad modelu, který si každý rok zaslouží trochu vyšperkovat ve formě nějaké speciální verze. Tahle mašina má drátová kola, luxusnější sedlo s trochu sportovnějším posazem a užší a jinak postavená řídítka. Nový motor se čtyřmi ventily na válec si libuje ve vyšších otáčkách, ve kterých vám po překročení 7ti otáček nadělí nádherný kopanec dopředu o číselné hodnotě 110 koní - a u tohoto poladěného testovacího kousku možná ještě o něco víc.
Co mě ale letos překvapilo, byl dokonalý podvozek. Zdá se, že Griso časem zraje, nebo jsem se s ním při našich občasných setkáních na různých akcích konečně naučil zacházet? Možná to je díky jiným řídítkům a posazu, ale Griso mi najednou šlo sklápět do zatáček úplně samo a v náklonu drželo stopu jako přibité a po nějakém pohupování či nejistému pocitu valivé hmotnosti najednou nebylo ani stopy! Už jsem zvyklý, že se z každé vyjížďky na Grisu vracím totálně nadšený. Dnes jsem si ale s překvapením uvědomil, že kdybych si z dnes testovaných strojů měl vybrat něco pro ježdění na okruhu, bude to právě tohle Griso, a nic na tom nezměnilo ani závěrečná krátká projížďka na Sportce4V.
Nezbývá než poděkovat společnosti A-Spirit za pozvání a začít se těšit na příští rok. Pevně doufám, že tohle je jedna z akcí, které se budou v nezměněné podobě opakovat navždy. Jak jsem již řekl na začátku, některé akce jsou zkrátka tak povedené, že by byl hřích je měnit či přesouvat na jiné místo.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Který model byste si vybrali vy?

  1. Hlasováno: 80x
  2. Hlasováno: 58x
  3. Hlasováno: 19x
  4. Hlasováno: 127x
  5. Hlasováno: 24x
  6. Hlasováno: 109x
  7. Hlasováno: 61x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist