husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha MT-10 podle AD Koncept. Jak se vám líbí?

Jestli se některá z letošních novinek vyznačuje kontroverzním designem, pak to musí být Yamaha MT-10. Vzhled odstrojené R1 nenechá v klidu snad ani úplného laika, natož pak specialistu na design. Líbila by se vám některá z podob od studia AD Koncept, víc než ta, kterou jí dali návrháři v Iwatě?

Parta francouzských designérů fušuje továrním návrhářům do řemesla už nějaký čas, a nutno dodat, že často velmi úspěšně. Některé z jejich počítačových konceptů se dostaly i do reálné podoby, jiné zatím zůstávají jenom v dvojrozměrném provedení, většinou se však setkávají s nadšenými ohlasy. Mezi značkami si lidé z AD Koncept nijak zvlášť nevybírají, ale zrovna Yamaha patří mezi ty oblíbenější. V minulosti si vzali do grafického pera například MT-09 nebo celou speciální edici k letošním šedesátým narozeninám.

Naposledy se studio prezentovalo vlastní představou o tom, jak by také mohla vypadat novinka MT-10. Na svém webu vystavilo hned dvě verze, přičemž skica naladěná do retro stylu je k vidění ve třech barvách. Tu druhou charaktetizuje především střízlivější kukuč, nebo chcete-li, plynulejší přechod od staršího modelu FZ-1, kterou Yamaha MT-10 nahrazuje. Jak by ale šly návrhy studia AD Koncept dohromady s filozofií Dark Side, zůstává otázkou.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist