husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph Thruxton 900 „Mighty Blue“

Další motocykl značky Triumph, model Thruxton, se stal terčem přestavby. Ta dnešní pochází z rukou lisabonských úpravců Maria Motorcycles.

V poslední době jsme si už zvykli na to, že pokud jde o přestavbu motocyklu Triumph, jedná se nejčastěji o model Bonneville. Portugalští úpravci z firmy Maria Motorcycles si však řekli dost a za základ své přestavby zvolili model Thruxton 900 z roku 2010. Jejich cílem bylo dát motocyklu radikální, extrémní vizuální podobu a model Thruxton vybrali díky specifikaci jeho motoru a brzdového systému. Motor stroje tedy zůstal původní a došlo pouze k vyladění vstřikování a odstranění všech filtrů.
Veškeré originální ovládací prvky, zrcátka a přístroje byly odstraněny, aby došlo ke zjednodušení a zeštíhlení přední části motocyklu. Řídítka byla nahrazena za nová širší (81 cm) bíle lakovaná, která spolu s předním kulatým světlem a jednoduchým budíkem působí opravdu minimalistickým dojmem. Taktéž zadní část motocyklu byla výrazně odtučněna. Původní rám byl zkrácen a k němu byl připevněn jednoduchý krátký lesklý černý blatník, na kterém sedí malinkaté LED-diodové zadní světlo.
Designéři z Maria Motorcycles se snažili zbavit motocykl všech chromovaných doplňků a nahradili je černými. To platí i pro původní výfukový systém, který byl nahrazen dvěma matně černými tlumiči výfuku a svody zahalenými do šedé termo-izolační pásky. Všechny tyto tmavé doplňky kontrastují s modře lakovanou nádrží, která je inspirovaná podobou původních vozů NASCAR. Ručně vyráběné sedlo je menší než originál a je potaženo béžovou kůží.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist