yamaha_demo_tour




Stylová Honda Dominator 650 s názvem Kylla n°1

Honda Dominator patřila několik desetiletí k nejznámějším modelům Hondy. A jeden nadšený Ital, jménem Gianluca, vzal Dominatora, přetvořil ho na krásný street bike říznutý scramblerem. Tím vdechnul starému modelu lesk novoty a šmrnc mladíka.

„Vlastně to začalo tím, že se mi narodila dcera Martina. Tím pádem jsem musel omezit svoji vášeň pro dvě kola,“ říká autor projektu. „Jakmile ale Martina dosáhla věku šesti let a začala projevovat stejnou náklonost k motorkám, jako mám já, byl sem nadšený a rozhodl jsem se vytvořit něco jen pro nás dva.“
„Snažil jsem se poučit z chyb u nepovedených přestaveb Dominatora a vytvořit tak opravdu jedinečné dílo. Vzal jsem starého Dominatora 650 a v prosinci minulého roku jsem se pustil do práce na mém prvním projektu Kylla n°1.“ No co dodat, motorka vypadá krásně a svezení musí být opravdu osvobozující zážitek.
Když porovnáme starého Dominatora s touhle parádičkou, najdeme společných rysů opravdu poskrovnu. V rámu je usazen klasický motor a hned na první pohled nás určitě zaujme barevná sladěnost nízkého sedla s otevřeným vzduchovým filtrem (vypadá jako od K&N).
Další zajímavost je dvojice výfuků, které se nám zdají poměrně malé (velice podobné se dají koupit třeba na Hondu Monkey), stejně tak zadní světlo je takové nevýrazné. Ovšem perfektní je nádrž a přední kulaté světlo. Celkově ale Kylla n°1 působí uhlazeným dojmem a je vidět, že autor si dal záležet a rozhodně není to přestavba amatéra v duchu „co jsem našel v garáži“.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (46x):
Motokatalog.cz



TOPlist