yamaha_demo_tour




Metisse KTM CR690

Motorkáři s trochu starším datem výroby si možná budou pamatovat značku Metisse jako britského výrobce speciálních motocyklových rámů ze 70. let minulého století. Značka o desetiletí později zkrachovala, ale její jméno nevymizelo. Metisse před pár lety ožila v Německu, kde Horst Edler pod tímto názvem staví a prodává přestavbové kity.

Horstův obchod, Team Metisse, dokáže snad z každé motorky vydolovat závodního ducha a díky jejich kitům pro domácí kutily si můžete svou motorku přestavět i vy. Jedním z posledních projektů německého Metisse je kit s názvem KTM CR690.
Jde o přestavbu silného rakouského jednoválce KTM 690 Duke, který ve své kategorii těžko hledá přemožitele. Duke disponuje výkonem 70 koní, který se ale dá zvýšit ještě o deset koníků, pokud zakoupíte racing kit od KTM, a krouťákem 70 Nm. Je také hodně lehký, v kolonce technických údajů najdete 149,5 kilo. Tahle kombinace stačí na maximálku kolem 200 km/h.
CR690 ale bere původní Duke od podlahy a na oranžovém rámu vznikla úplně jiná motorka. Je o 5 centimetrů nižší a má design blízký retro kafáči. Tmavě zelená barva jde hodně do kontrastu s oranžovým rámem. Najdeme zde spoustu součástek vyrobených na míru CNC obráběním nebo také klasické kulaté světlo s LED uvnitř.
Jak již bylo napsáno výše, Horst přestavbové kity prodává a stejně tomu je i v případě CR690. Kompletní balíček pro domácí přestavbu stojí 2 995 eur (zhruba 82 tisíc korun) a pro zajímavost - poštovné do „Československa“ (jak je na oficiálních stránkách uvedeno) stojí 23,68 Euro (650 korun).

Pár kompletních motocyklů CR690 bude také k dispozici u oficiálních distributorů KTM v Německu, celková cena zatím není známá.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist