globalmoto_duben_nolan




Magpul postaví 47 Roninů

Japonská legenda o 47 roninech pojednává o samurajích, kteří se po ztrátě svého pána dali dohromady a společně pomstili pánovu smrt, i když věděli, že je za to čeká trest smrti. Působivý příběh ožívá i v jednostopém světě, kde značka Buell také „ztratila pána“ a 47 modelů Buell 1125R se vydává za „pomstou“.

V roce 2009 byl Buell odkoupen od Harley Davidson a sériová výroba se zastavila po 25 letech existence značky. O rok později koupila americká firma Magpul dva modely 1125R za účelem přestavby a po dalších osmi měsících byl představen koncept Ronin, který byl všechno možné jen ne tuctovou přestavbou.
Magpul Ronin přišel se zajímavým řešením předního odpružení, kdy klasické tlumiče nahradil systém tlumičů na táhlech. Další zajímavostí je chladič s integrovaným světlem, který je umístěn místo předního světlometu. Tato dvě zajímavá technická řešení mají zvýšit ovladatelnost a maximalizovat chladící účinek.
Po nějaké době si původní konstruktéři řekli, že by bylo super, kdyby vyrobili 47 Roninů a odkázali tak na slavnou japonskou legendu. Začali u všech dealerů Buell po celých státech shánět modely 1125R a v roce 2013 vznikl Ronin Motor Works.
Trvalo tedy 4 roky, než se z pouhého konceptu stala samostatná značka s nádechem japonské kultury. V plánu je prodat prvních 12 Roninů v šedo-černé barvě za cenu 38 tisíc dolarů (asi 800 000 korun). Následně půjde do prodeje 10 motocyklů v černé barvě, ale už za vyšší cenu. Poté budou následovat série po 8, 6, 4 a 2 Roninech. Posledních 5 kusů bude designově nejunikátnějších.
Každý z motocyklů ponese jméno jednoho japonského ronina, což společně s jinými barevnými kombinacemi přispívá k unikátnosti každého kusu. Na oficiálních stránkách (www.the47.com), si můžete svého samuraje bez pána objednat.

Video - Magpul Ronin

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist