journeyman_brezen




Honda na festivalu Bike Shed vystavuje upravený Rebel a koncept CB1100TR

Největší přehlídka customů na území Velké Británie probíhá o tomto víkendu v Londýně, a mezi vystavovateli nechybí ani evropské zastoupení značky Honda. Ta přivezla ukázat přestavbu letošní novinky CMX500 Rebel a koncept CB1100, inspirovaný flat trackovými závodními speciály.

Bike Shed London je akce, která zahrnuje všechno, co nějak souvisí s kulturou customů. Kromě  150 unikátních přestaveb si ve starém přístavním doku můžete prohlédnout výstavu fotografií, poslechnout živou muziku, navštívit barbershop nebo tetovací studio či ochutnat ty nejlepší kávy, whisky a doutníky.

Honda se na festivalu Bike Shed prezentuje konceptem CB1100TR, který byl poprvé k vidění na výstavě EICMA 2016. Designéři vývojového centra Honda v Římě jej odvážně nazvali králem městských okruhů, a jeho silničním zaměřením chtěli dosáhnout kontrastu ke klasickým plochodrážním strojům, které jezdí po amerických hliněných oválech.

Dalším exponátem japonské značky je novinka roku 2017 v úpravě režírované předním britským  tatérem. Dan Gold ve spolupráci s dílnou RB Customs převedl do reality jak vypadá v jeho představách Honda Rebel. Ve výsledku se promítají prvky BMX a skateboardové kultury, a nechybí ani prvky off-roadových motorek.

Samotný model Honda Rebel má své kořeny právě na festivalu Bike Shed, kde se před čtyřmi lety nechal šéf projektu Keita Mikura inspirovat k vývoji nového motocyklu pro mladé jezdce, kteří svůj stroj chtějí dále upravovat. Z toho důvodu má sériová pětistovka, určená pro majitele řidičských průkazů skupiny A2, snadno odnímatelné sedlo a zadní stupačky. Honda Rebel už má své pevné místo i v našem testovacím kalendáři, takže se s její produkční verzí na tomto místě brzy znovu setkáte.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist