yamaha_demo_tour




Chris Dodge a jeho Triumph Streetmaster

Americká firma Streetmaster se specializuje na úpravu a přestavbu motocyklů Triumph. Majitel, pan Chris Dodge, má pro tuhle značku velkou slabost a to je vidět i na jeho práci, do které dává i kus sebe. Stejně je tomu i u této stavby, které se jmenuje stejně jako firma – Streetmaster.

Značka Triumph, to byl a vždycky bude v motocyklovém světě pojem. Tyhle motorky měly styl a za řídítky jsme mohli vídat hvězdy jako James Dean, Steve McQueen nebo Bob Dylan. Triumph. Zvládl překonat i několik krizí, kdy hrozilo i ukončení výroby. Dnes ale patří ke stabilním výrobcům motorek.
Podle filosofie Chrise Dodge jsou Triumphy krásné a vysoce spolehlivé motorky, ale přece jen postrádají onoho dravého ducha. A to se právě snaží se svou firmou změnit. Nabízí přestavbové kity ke zvýšení výkonu, aby si každý mohl vyladit motorku podle svého. Soustředí se hlavně na nejslabší motor 790 ccm.
Prototyp Streetmaster vznik ve spojení s další americkou firmou Mule Motorcycles z Kalifornie. Chris Dodge a jeho firma dodali všechny dostupné díly na motor a Richard Polloc z Mule zase design. Motor tedy obsahuje například novou vačku, lehčí setrvačník, novou dvojici motokrosových karburátorů nebo kónický filtr pro lepší sání.

Vůbec se nešetřilo na titanových dílech. Spojovací materiály, výfuk a další, to vše je z titanu. Sedlo je zase z uhlíkových vláken. Použitím těchto materiálů se podařilo stlačit hmotnost motorky na pouhých 138 kilogramů! Je jasné, že agregát s výkonem 71 koní si s tímhle hravě poradí.
Z přiloženého videa, kde Chris mluví o své motocyklové minulosti a přítomnosti, je patrné, že jejich prototyp Streetmaster je ideální motorka na výlety za americkým západem slunce nebo na pohodové projížďky.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist