husqvarna_svartpilen_801_2




Český dovozce Royal Enfieldu pořádá soutěž přestaveb

Soutěže přestaveb motocyklů jedné značky a kolikrát pouze jednoho typu jsou v poslední době docela oblíbené. Často ovšem jde pouze o výtvory autorizovaných prodejců. Český dovozce indické značky Royal Enfield nyní vyhlásil vlastní soutěž, zákazníci budou upravovat pětistovky Bullet a Classic.

U Harley-Davidsonu přestavují pořád něco, Ducati má svůj Custom Rumble na Scramblery, u Yamahy běží program Yard Built (teď už to jsou spíš jen nárazové přestavby). Na národní úrovni to ale už tak běžné není a když, tak u velkých značek – Honda třeba letos na velkých trzích dělá dealerské přestavby cébéček. Proto je nám tahle akce společnosti Vintage Garage sympatická – kluci mají přestavby rádi, sami jich dělají víc než dost a teď do akce chtějí zapojit i zákazníky.

Akce dostala název Royal KickStart Battle a půjde o soutěž přestavěných modelů Bullet 500 a Classic 500, tedy těch nejtradičnějších Royal Enfieldů s jednoválcovými motory o výkonu 27 koní. Ovšem pozor, tahle akce má svá specifika. Zaprvé se soutěžit bude s motocykly zakoupenými ve Vintage Garage v době od tohoto pondělí do pátku 20. prosince 2019 a zadruhé je tady celkem výrazná finanční motivace. Každý přihlášený, který splní pravidla soutěže, dostane totiž zpět 25 % z kupní ceny motocyklu (nejméně 32 475 Kč), a výherci dovozce vrátí částku za pořízený motocykl celou.

A jaká že jsou ta pravidla soutěže? Rozumně nastavená, takže pokud jste si právě dělali plány na to, jak vrazíte pár Palackých do omotávek na výfuk a zrcátek od Rizomy a shrábnete třeba 40 litrů za účast, tak zase vychladněte. Právo rozhodnout, jestli jsou dané úpravy dostatečné pro přihlášení, si vyhrazuje pořadatel akce, tedy Vintage Garage, přičemž za dostatečné úpravy budou považovány ty, které prokazatelně překročí nejméně 1,5násobek poskytnuté slevy. Kluci prostě chtějí, aby šlo o opravdové zajímavé přestavby, ne lehký domácí tuning. Motocykly se do soutěže přihlašují do 14. února 2020, vyhodnocení a představení motocyklů veřejnosti proběhne ve dnech 5. až 8. března 2020 v rámci akce Motosalon 2020. Jsme sami zvědaví, kolik motocyklů a v jakém stupni upravenosti se sejde.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Durand přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
vopatvserubak přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist