yamaha_demo_tour




Týdenní motoškolový kemp s možností získat řidičské oprávnění na nové R 1300 GS

Mnoho lidí v dnešní době tvrdě pracuje a o to více se následně chce bavit. Pro takovéto lidi má Motoškola přijďte se projet připravený týdenní motoškolový kemp, během kterého získáte spoustu jezdeckých dovedností, projedete se na spoustě úžasných motorkách a hlavně se královsky pobavíte.

Motoškola letos pořídila svoji základnu v Desné nedaleko Svitav. Většina lidí je z celé republiky, proto rádi využívají možnosti ubytování a společného programu (včetně večerního) po celý týden. První tři dny se jezdí na nedaleké motokrosové trati, u které je i louka. Na louce trénují vždy ti, kteří ještě nikdy na motorce nejezdili. Z psychologického hlediska je mnohem příjemnější jezdit na trávě než na tvrdém asfaltu. Motoškola zastává názor, že člověk se toho nejvíce naučí tehdy, pokud se dobře baví.

Neustále se vás tak budou snažit rozesmívat, abyste byli uvolnění, jízdu si užili a přitom se toho nejvíce naučili. Další důležitou zásadou je učit se po jednotlivých krocích. Během jednoho cvičení se tak vždy učíte pouze jednu věc, kterou se snažíte zautomatizovat. Cvičení na sebe postupně navazují a na konci první dne tak většinou zjistíte, že se už sami dokážete rozjet a zastavit na velké motorce.
Pro ty, kteří už řidičské oprávnění mají a chtějí se pouze zdokonalit jsou připravená pokročilejší cvičení a kdo chce, tak využívá i motokrosovou dráhu. Ve většině případů na začátku pouze určitou jednodušší část.

Velkou výhodou je obrovský počet motorek, které můžete vyzkoušet. Motoškola je oficiální partner BMW Motorrad, proto se můžete svést na kompletní flotile řady GS začínající na G 310 GS, na jaře již bude nová řada F obsahující 800 GS, 900 GS i 900 GS Adventure. Samozřejmostí jsou nové R 1300 GS ve většině případů se automatickým snižovacím podvozkem. Přes svoji váhu jsou to nejoblíbenější motorky pro začínající, proto v rámci kurzu je vždy nejméně pět motorek tohoto objemu. Obrovskou výhodou je možnost nastavení výšky sedátka na 800 mm, kde dosáhne velká většina účastníků. Když náhodou někdo nedosáhne, tak nejmladší instruktor Máťa, kterému je 10 let a měří 145 cm ukazuje, jak na motorce správně vysednout, pokud člověk nedosáhne. Aneb pokud si motorku nenahnete, tak neváží vůbec nic a udržíte ji svými malíčky.

Motoškola má ve svém portfoliu i další motorky, mj. trialové speciály GAS GAS, lehká endura Fantic i stuntridingový speciál. V motoškole chtějí v každém podnítit touhu, aby se každý chtěl neustále zlepšovat, a proto se učí od těch nejlepších. Hlavní instruktor je David Carda, který jako jediný v ČR je absolventem prestižní BMW instructor academy. Protože hodně účastníků je z řad něžného pohlaví, tak jednou z instruktorek je i Anna Janková, absolventka BMW tourguide academy a výherkyně mezinárodní kvalifikace v Berlíně na GS Trophy. Aby se každý mohl přesvědčit, že vždy se lze někam posunout v ovládání motorky, tak svoje umění každému předvede Martin Matějíček, mistr republiky v trialu a Martin Krátký, mistr Evropy ve stuntridingu.

Po prvních třech dnech se účastníci přesouvají na asfalt a dva dny tráví na asfaltovém letišti, kde se učí a zdokonalují v ovládání motorky na asfaltu. Jeden den se tráví na závodní dráze ve Vysokém Mýtě, která vždy každého posunu o několik levelů dál. Samozřejmostí je, že jakmile umí účastníci ovládat motorku, tak jezdí do provozu.

Poslední den ti, kteří ještě řidičské oprávnění nemají, tak skládají teoretické a praktické zkoušky na dopravním inspektorátu.

Největší odměnou pro instruktory je radost účastníků, kteří se naučí motorku ovládat a zažijí nevšední týden v dobré společnosti. Když od několika účastníků slyšelo, že to byla jejich nejlepší dovolená za několik let, tak se vždy ujistili, že jdou tím správným směrem.

Vzhledem k výše popsanému je jasné, že cena nebude nejnižší. Běžná cena za týdenní kemp je 50.000,- Kč, což se na první pohled může zdát jako obří částka. Pokud se nad tím však zamyslíme, tak průměrná cena za autoškolu je v dnešní době 20.000,- Kč. V běžné autoškole učí zákonem daných 13 autoškolových hodin (45 minut), tedy 9,75 hodiny běžné. Hodina tak vychází na 2.000,- Kč. Během kempu v motoškole každý najede cca 30 hodin. Jedna hodina tak vychází o dost levněji. A pokud si uvědomíte servis, jaký zde máte, že jezdíte na úplně nové motorce za 600 tis Kč, projedete se v terénu, ale i na okruhu pod vedením těch nejlepších, tak potom už cena tak nereálně nepřipadá. V motoškole tak mají velkou radost z toho, že jim sem chodí nejen lidé, kteří svými příjmy označujeme za „zavodáře“, ale mnoho klientů je z průměrných příjmů, kteří si potom koupím motorku v ceně, který stojí uvedený kemp. Jsou si však dobře vědomi toho, že v mnoha autoškolách by je naučili jenom jezdit po městě s mnoha zlozvyky, které by potom museli složitě odbourávat.

A protože lidé v motoškole rádi rozdávají radost, tak si pro každého účastníka připravili vánoční dárek, kdy pokud si objednáte konkrétní termín a zaplatíte zálohu ve výši 15 tis Kč, tak vás týdenní kemp vyjde o 5 tis levněji, tedy na 45 tis Kč. Máte i druhou možnost a to zaplatit celou částku nyní a potom vás kemp vyjde na „pouhých“ 40 tis Kč. Samozřejmostí je, že pokud chcete kemp pro někoho jiného, tak vám rádi vyhotoví dárkový poukaz.

Podívejte se, pokud to zvládne desetiletý klučina se 145 cm a 35 kg, tak vy to určitě zvládnete také:

 

Náš týdenný kemp:

 

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Související firma
  • PRIJDTESEPROJET

    Jsme netradiční motoškola, která jde svojí vlastní cestou. Jsme parta kamarádů, kteří se baví svojí prací. Přijďte se také projet, pobavit a zábavnou formou zlepšit své jezdecké umění. - vyzkoušejte motocykly značka BMW, TM a GAS GAS včele s 1250GS. - nabízíme program pro celou rodinu, vět...




TOPlist