husqvarna_svartpilen_801_2




Motopark představuje nejoblíbenější helmu Nolan N100-5 Plus

Proč je mezi motorkáři nejoblíbenější zrovna tento model? Jaké jsou výhody přilby a co je na ní speciálního? Vše podrobně probereme v tomto článku. Věřte, že po přečtení už nebudete chtít žádnou jinou helmu než tuhle.

Letos vyšel nejnovější model s názvem N100-5 PLUS Anniversary N-Com 40. Buďte si jisti, že tento model, ale i jeho předchozí ročníky, vám zajistí ten nejlepší komfort, jaký si jen dokážete představit. Jde o nejnovější a nejexkluzivnější výklopnou helmu značky Nolan, a to hlavně díky mnoha technickým vymoženostem, které z přilby N100-5 Plus dělají pohodlnou a velmi bezpečnou helmu na dlouhé cestování.

N100-5 Plus je špičkový model cestovních výklopných přileb italské značky Nolan
Udělat z dobrého ještě lepší je vždycky výzva. To se ale italským konstruktérům helem Nolan podařilo. Výsledkem je vyklápěcí helma Nolan N100-5 Plus. A stojí fakt za to. Pojďme si o ni povědět více.

Součástí přilby je pinlock a polohovací sluneční clona
Skořepina, hledí i sluneční clona jsou vyrobeny z materiálu vyvinutého pro kosmický výzkum s názvem Lexan, který je velmi odolný vůči nárazům, prodření nebo prasknutí. Výhody použitého materiálu pocítíte hlavně při jízdě na motorce – čiré hledí i sluneční clona bez problému odolají kamínkům odlétávajících od kol aut, což potěší nejednoho motorkáře. Zároveň bude vaše hlava v naprostém bezpečí. Troufáme si říci, že snad v tom největším.

Dokonale vám padne a nepodfukuje
Vyrábí se ve 2 velikostech skořepiny, které jsou zcela kompatibilní a s vynikajícím komfortem. Díky nastavovacímu pásku si každý může výšku vnitřního prostoru a také i polohu přilby individuálně přizpůsobit podle tvaru své hlavy. Proto nemusíte mít obavy, padne vám dokonale právě díky tomu, že si ji nastavíte přesně podle své hlavy. Vyzkoušet si jí můžete osobně na prodejně Motopark Ostrava, kde jsou i velmi ochotní a profi prodejci.

Možná, jste nevěděli, ale od dalšího roku bude u přileb povinná nová certifikace ECE 22-06 (nyní je povinná 22-05). Jediná firma, která již tuto regulaci zakomponovává do svých nových přileb, je právě Nolan. Také přilba Nolan N100-5 Plus ročník 2022 tuto certifikaci splňuje, ale ještě jí čeká potřebné papírování, aby se touto certifikací mohla pyšnit.

Helma má navíc dvojí homologaci P/J, což znamená, že je přilba schválena pro jízdu se zvednutou bradovou částí, a lze ji v této poloze uzamknout pomocí bočního spínače, což je skvělá funkce, když chcete mít pocit tryskové helmy. Tuto dvojí homologaci velmi dobře využijete například při pomalejší jízdě ve městě.

Ultra široké hledí pro lepší výhled
Díky ultra širokému hledí získá každý vlastník této přilby maximální výhled a největší možné periferní vidění, jaké si může přát. Výrobce v tomto případě myslel hlavně na vaši bezpečnost.
Hledí je navíc opatřeno proti mlžící fólii pinlock, která je speciálně vyrobena podle tvaru hledí a nikde nezkresluje výhled z helmy. Proti mlžící fólie se vám bude hodit zejména za deště nebo při jízdě v ranních hodinách. Funguje to tak, že fólie pinlock vytvoří vzduchovou mezeru mezi hledím a pinlockem a vyrovná teplotní rozdíl, čímž společně s dostatečně velkým nosním deflektorem minimalizuje mlžení.

Naopak během slunečních dní se vám bude hodit integrovaná sluneční clona VPS, která je součástí přilby. Také je upravená proti poškrábání, mlžení, a hlavně s UV ochranou 400 nanometrů. Clonu si jednoduše stáhnete pomocí ovládací mechaniky, kterou naleznete na levém lemu helmy. Navíc se dá polohovat, díky čemuž zabráníte, aby se například clona dotýkala nosu při jízdě. Pomocí tlačítka u ovládání clony jí jednoduše vrátíte zpět do horní části helmy – má automatický zatahovací systém, takže opravdu stačí jen stisknout tlačítko a sluneční clona se vrátí zpět nahoru. Tyto detaily oceníte hlavně v běžné praxi.

Bezpečnost na prvním místě
Nolan u helmy N100-5 Plus klade velmi velký důraz na bezpečnost, a to zejména u výklopné bradové části a mikrometrické přezky. Bradová část má eliptickou rotaci, díky které je při vyklopené poloze minimální mezera mezi skořepinou a hledí, to snižuje odpor vzduchu, čímž zvyšuje komfort při jízdě.
Důležitou součástí pro maximální bezpečnost je dual action otevírání bradové časti, které snadno otevřete jednou rukou. Otevření může být provedeno pouze při použití první uvolňovací páčky v bradové části, a poté pomocí druhé páčky v oblasti pod ventilací. Tento mechanismus snižuje riziko náhodného otevření výklopné části.
Aby přilba držela na hlavě i při nehodě, je opatřená mikrometrickou přezkou MicroLock2, která je složená ze dvou částí, kdy ozubená páčka uvolňuje mikrometrický proužek až po úplném odklopení. Toto zařízení minimalizuje náhodné odepnutí řemínku při nehodě.

To nejdůležitější, větrání
Samozřejmě nesmíme zapomenout na to nejdůležitější, co od přilby na dlouhé cestování žádáme, a to je komfort. Na to samozřejmě Nolan myslel také a rozhodně je o co stát.
Přilba je vybavená polstrováním ClimaComfort z mikro-perforované antibakteriální látky, která v kombinaci s ventilačním systémem AirBooster žene chladný vzduch přesně tam, kam potřebujete – tedy na horní část hlavy. Díky tomu si užijete maximální pohodlí i v horkých dnech.
Co se ještě ventilace týče, na bradě je průduch, který přivádí vzduch na hledí, a nahoře najdete zase velkou lopatku – oba tyto větrací otvory lze otevřít i zavřít. Horký vzduch se vám bude vytlačovat výfukovými otvory v zadní části přilby. Ventilace funguje skvěle, což může potvrdit nejeden motorkář.

N100-5 Plus má navíc od předchozího modelu N100-5 polohovatelnou vnitřní výstelku, přizpůsobíte si tedy interiér helmy dle vašich požadavků. Podšívka je samozřejmě prodyšná, plně vyjímatelná a pratelná.

Spodní část helmy doplňuje dlouhý bradový deflektor, který eliminuje nežádoucí proudění vzduchu dovnitř helmy, a také snižuje hlučnost. Přilba je navíc vybavená stahovacím páskem, který zakrývá lícnice a zadní část interiéru, který je možné dotáhnout pro maximálně obepnutí kolem krku, čímž opět snižuje hlučnost a minimalizuje možnost podfukování za jízdy.

Na závěr
Jako poslední, však neméně důležitá věc pro pohodlné cestování je možnost instalace interkomu. Přilba má přípravu na komunikátor, který je vyráběný speciálně do tohoto typu přileb. Značka Nolan nechává pro své přilby vyrábět interkomy N-COM, přesně pasující do jejich modelů. Velkou výhodou N-Comu je 100 % kompatibilita, jednoduchá instalace a jednotka s tlačítky, která jsou velmi nenápadná na helmě a nemají žádný odpor vzduchu. Je tedy možné za jízdy poslouchat hudbu, komunikovat s přáteli, popřípadě vyřizovat telefonní hovory.

Kde model zakoupím?
Vyzkoušet si ho můžete osobně na prodejně v Motoparku Ostrava. Pokud Ostravu máte z ruky, můžete si ho objednat z e-shopu až k vám domů, kde si ho v klidu vyzkoušíte. Pokud se vám jakkoliv nebude zdát, můžete přilbu v pohodě vrátit zpět.

A pro vás čtenáře máme skvělou zprávu. Se slevovým kódem NOLAN10 získáte 10 % slevu při nákupu jakékoliv Nolan helmy z e-shopu www.motopark.cz. Kód zadáte v košíku a je platný až do 31. 05. 2022 nebo do vyprodání zásob!

Myslím, že jsme uvedli nespočet výhod, které byste měli vzít v potaz a zvážit, zda právě tento model nebude pro vás tím ideálním modelem. Pokud hledáte komfortní a bezpečnou helmu pro dlouhé dovolené na motorce s nepřekonatelným italským designem, je Nolan N100-5 Plus přesně pro vás.
Ostatní barevné provedení předchozích modelů N100-5 Plus najdete na tomto odkazu.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Honda

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Honda v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů a příslušenství. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištění a financování, buď to formou leasingu nebo spotřebitelského úvěru, zároveň je smluvním servi...




TOPlist