journeyman_brezen




Kupujete kameru na motorku? Jak vybrat tu správnou?

Na cestách se stane každý den hodně dopravních nehod a je často náročné hledat viníka. V letních měsících se počet nehod aut s motorkami zvyšuje a mít kvalitní kameru, která celou událost zaznamená je velkým plusem při řešení celého případu. Na co si dát při koupi kamery pozor? Jakými parametry by mněla disponovat?

Rozlišení a počet snímků za sekundu

Aby byly všechny důkazy viditelné a video kvalitní, je dobré si vybrat kameru minimálně s FULL HD rozlišením 1920x1080 pixelů. Ty nejlepší kamery nabízejí lepší rozlišení WQHD 2560x1440 nebo i 4K což představuje 3840 x 2160 pixelů. Počet snímku za sekundu, udávaný také jako fps je parametr, který zajišťuje, aby bylo video krásně plynulé bez sekání a v zhoršených světelných podmínkách stále kvalitní a dobře pozorovatelné. Minimum by mělo být 15, ale dnešní kamery jsou vybaveny standardem 24 fps. Nejlepší kamery dosahují maximální hodnotu 60 fps.

Úhel záběru

K tomu, aby vaše kamera zaznamenala nejen silnici před vámi, ale i krajnice cest, chodníky a další věci podstatné při dopravní nehodě, je třeba dávat pozor při koupi na co nejvíce možnou šířku natáčení. Nejlevnější kamery mají tuto hodnotu kolem 110° co velmi nedoporučujeme. Ideální je hodnota kolem 125°, ty nejlepší mají kolem 150°. Ohnisková vzdálenost taktéž označuje šiří pozorovacích uhlů. Označuje se písmenem „f“ a čím je ohnisko blíže k čočce, tím větší úhel dokáže kamera zabrat.

Paměťová kapacita

Záznam s kamery se ukládá na uložiště, které muže mít dvě podoby. První je vnitřní paměť, která bývá od 16 do 64 GB. Druhou možností je rozšíření paměti pomocí SD karty nebo micro SD, až do 128 GB. Abyste nemuseli kupovat kartu, doporučujeme kameru s dostatkem vnitřní paměti. Vaše záznamy tak budou ukládané do většího prostoru a i ty starší vám budou déle k dispozici, kdyby jste je později potřebovali.

V tomhle článku jsme vám ukázali ty nejzákladnější parametry, které jsou důležité při koupi nové kamery. Nejmodernější z nich mají i různé vychytávky jako WiFi, GPS, noční vidění a podobně. Existuje mnoho konkurentů, kteří se předhánějí kdo vytvoří lepší a modernější kameru za tu nejlepší cenu a často je velmi obtížné vybrat tu nejlepší. Na internetu můžete najít dobré recenze a testy autokamer, které vám pomůžou. Doufáme, že při výběrů budete mít správnou ruku.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (45x):



TOPlist