yamaha_mt09




Harley-Davidson: Bitva králů 2018

Máme tady nový rok a s ním další bitku upravených H-D. Továrnou pořádaná soutěž pro dealery Battle of the Kings letos vstupuje do čtvrtého ročníku. Pro nový rok slibuje nejrozsáhlejší ročník, do kterého se zapojí více než 200 dealerů napříč celým světem. Poprvé si tak budeme moc prohlédnout přestavěné motorky z Japonska, Austrálie nebo Mexika. Zároveň mají letos dealeři nejširší paletu modelů, ze kterých mohou vybírat základ pro svou tvorbu. Sedm modelů zahrnuje kompletní řadu Dark Custom včetně nového Fat Boba a Street Boba. Česká republika má letos dva soutěžní zástupce.

Kapitoly článku

Spousta fanoušků ale vůbec neví, kdo že to vyhrál loňský ročník. Prvenství si z milánské výstavy EICMA odvezlo domácí dealerství z Perugie s motorkou Bombtrack. Sportovně laděný dvanáctkový Roadster se Italům povedlo přiostřit a naladit na vlnu populárních café racerů. Nízká sportovní řídítka, minimalistické světlo se štítkem, dozadu posunuté stupačky a bobek za sedlem jsou jen některé z úprav, kterými Roadster prošel.

Stejně jako tvůrci vítězného stroje, tak i letošní soutěžící měli na práci omezený čas a stanovený rozpočet 6000 eur bez DPH. Dealerství na svých strojích pracovala od října do prosince. Jak se s tím kdo popasoval se můžete podívat na oficiální stránce Battle of the Kings, kde můžete hlasovat pro ty nejpovedenější kreace. Motorky s nejvíce hlasy se dostanou do finále národního, či v našem případě regionálního kola, ze kterého odborná porota vybere vítěze. Nejlepší stroje se nakonec opět utkají na veletrhu EICMA, kde proběhne slavnostní korunovace nového krále. „Těší mě, že i letos jsme se dočkali naprosto unikátních a stylových přestaveb, které dokonale demonstrují fakt, že naši dealeři jsou neskuteční profesionálové a dokáží tak připravit motocykl na míru každému zákazníkovi. Myslím, že letošní globální pojetí Battle of the Kings dělá soutěž ještě zajímavější a skvělým zpestřením je podle mě i možnost výběru ze všech 7 modelů Dark Custom, a to včetně novinek Fat Bob a Street Bob,“ říká Michal Fric, Marketing Manager Harley-Davidson pro střední a východní Evropu.

Zrovna Fat Boba si vybrala pražská Šalamounka a vytvořila z něj poctu všem vojákům a ostatním členům zahraničních misí, kteří riskovali svoje zdraví a životy pro mír a bezpečí. Zároveň těmto lidem chtějí poděkovat za to, že díky nim můžou v klidu chodit do práce, do školy, jezdit na motorkách a užívat si svůj život bez obav. Motorka ve válečném zbarvení a s odnímatelným předním štítem má ještě jeden přesah. Na oslavách 115. let H-D, které se uskuteční letos v Praze, půjde motorka do dražby. Její výtěžek pak půjde na veterány a veteránky zahraničních misí s vážnými zraněními nebo jinými zdravotními problémy.

Hold vzdávají i v Plzni. V loňském roce měl model Sportster 60 let, takže se vše ubírá tímhle směrem. Nejmenší zástupce řady Dark Cutom – Sportster Iron 883 má proto speciální lakování odkazující na Sportsterovo výročí a zároveň na to, že už 115 let můžete v sedlech motorek Harley-Davidson zažívat pocity svobody. Motorka je i důkazem, že na přestavbu nemusíte mít mraky peněz, ale že i s menším obnosem můžete vlastnit originální kousek reprezentující vaší osobnost. Zároveň ani nemusíte být extra kutil, protože H-D nabízí širokou škálu originálních dílů, které byly použité na tomhle customu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Tifone přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist