husqvarna_svartpilen_801_2




Enduro pneumatiky od Metzeleru

Také se nemůžete dočkat, až zase vyrazíte na své mašině do terénu a užijete si adrenalinovou jízdu ve štěrku, blátě nebo písku? Přípravu na nadcházející sezónu zahajte výběrem nových pneu. Kvalitní pneumatika podrží motorku i na mokru a díky vysoké trakci vás jen tak nenechá ve štychu. V kategorii terénních pneu patří vybrané modely od Metzeleru mezi naprostou špičku. Hravě zvládnou i povrchy, o kterých si v případě použití jiných gum můžete nechat jenom zdát. Představujeme vám 2 modely, které dle testů i zkušeností jezdců patří k těm nejlepším.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Metzeler Enduro 3 Sahara – na asfalt i lehčí terén

Obliba silničních enduro strojů prudce stoupá v mnoha evropských zemích a České republika není výjimkou. Motocyklům BMW R 1250 GS Adventure a jim podobným nejlépe pasují pneumatiky, které jsou zkonstruované jak pro jízdu po asfaltu, tak v terénu. Tento požadavek splňují oblíbené pneumatiky Metzeler Enduro 3 Sahara, které se vyznačují novou směsí kombinující bezpečnost v zatáčkách s nadprůměrnou trakcí mimo silnici.
Pokud vyrážíte na dlouhé cesty a od pneumatik vyžadujete výbornou průjezdnost terénem (spíše lehčím) s různými povrchy, Saharu od Metzeleru rozhodně vyzkoušejte. Komfortní a bezpečnou jízdu si užijete při korzování po krásných asfaltových cestách, ale také při průjezdech přes bahnité cesty, šotolinu, štěrk nebo skrz les.

Samočisticí schopnost a skvělá stabilita na měkkém terénu
Pneu si zachová dobré jízdní vlastnosti i při delší jízdě v horším terénu, a to zejména díky její samočisticí schopnosti. Rozložení vzorku je navržené tak, aby se nalepené bláto a další nečistoty z mezer samy rychle dostaly bez mechanického dočišťování. Až se po cestě vrátíte domů, s čištěním pneumatik moc práce mít nebudete.
Dle osobních zkušeností jezdců vám pneu Metzeler Enduro 3 Sahara zajistí stabilitu i v měkkém terénu (v bahně či písku). Velkým plusem je pak zachování precizní trajektorie a minimum vibrací. Jízda v terénu tak bude bezpečná, pohodlná a zábavná.

Profi pneu pro extrémní motosport: Metzeler MCE 6 Days Extreme

Pokud si pod jízdou v terénu představujete gumy hluboko zaryté do bahna, o které v extrémním motosportu není nouze, budete muset sáhnout po mnohem těžším kalibru. Jestli si s nějakým terénem neporadí profi pneu Metzeler MCE 6 Days Extreme, těžko najdete pneumatiky, které by to zvládly. Tyto pneumatiky s agresivním vzorkem byly navržené ve spolupráci s jezdci světového poháru Mezinárodní federace motocyklistů (FIM). Není tak překvapením, že se jedná o pneu závodní, která odpovídají všem přísným požadavkům a regulím pro závody pořádané pod záštitou FIM.

Téměř nezničitelná pneumatika se skvělou přilnavostí

Pneu od Metzeleru s přívlastkem Extreme je vyrobená z trvanlivé směsi, která jezdcům zajistí skvělou přilnavost na jakémkoliv povrchu, a to na suchu i za mokra. Díky použité směsi a kombinaci se zesílenými vlákny jsou pneu extrémně odolné vůči propíchnutí či protržení. Proto je s oblibou využívají i jezdci extrémních závodů, například Red Bull Romaniacs, kde je Metzeler také jedním z partnerů.

Jestli jste viděli záběry z předchozích Red Bull závodů, jistě nám dáte za pravdu, že jízda v kamenitém terénu, mezi pařezy či skálami, není žádnou výjimkou. S pneumatikami MCE 6 Days Extreme to však profesionální jezdci zvládají na výbornou. Pneu se vyrábí v několika tvrdostech od velmi měkkých pro extrémně tvrdé. Jezdci si tak vyberou konkrétní pneu podle toho, jaký typ povrchu bude na vybrané trati dominovat.

Zatímco Enduro 3 Sahara patří mezi pneumatiky pro rekreační motorkáře a dobrodruhy, kteří si užívají dlouhé cesty na zpevněných i nezpevněných cestách, gumy MCE 6 Days Extreme jsou určené pro profi závodní jezdce. Oba modely se však vyznačují skvělým zpracováním (což u Metzeleru nepřekvapí), stejně tak i vynikajícími jízdními vlastnostmi, vysokou trakcí a odolností. Na své si přijdou všichni milovníci endura – amatéři i profesionálové.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist