globalmoto_kveten




Díly Triumph v bytové úpravě

Chtěli byste mít doma v obýváku alespoň kousek motorky? Že by se to nemuselo líbit všem členům domácnosti? Nebojte se. Díky originálnímu projektu anglických studentů designu si v pohodě doma prosadíte i kus výfuku na nočním stolku, nebo přístrojovku na kuchyňské lince.

Kapitoly článku

Vskutku neobvyklé zadání připravil studentům Institutu umění a designu na univerzitě v Birminghamu profesor Graham Powell : jako výchozí materiál pro návrhy různého vybavení do bytu měli použít části motocyklu Triumph Bonneville T100.
V rámci zajímavého projektu, na kterém spolupracovaly kromě univerzity a domácí motocyklové značky ještě další instituce, se uskutečnila exkurze studentů do továrny Triumph v Hinckley, kde měli možnost setkat se s nejlepšími designéry a konstruktéry firmy. Dozvěděli se například, jakou designovou filosofii razí úspěšný anglický výrobce motocyklů, a jaké obchodní cíle tím sleduje.
Výsledkem tvůrčí snahy mladých designérů o skloubení funkčnosti a vzhledu, je osmnáct originálních předmětů.  Kromě typických prvků vybavení bytu, jako jsou kusy nábytku, kuchyňské vybavení, audio přístroje nebo domácí spotřebiče, se objektem studentské fantazie staly v jednom případě dokonce hračky pro domácí mazlíčky. Stuart Wood, hlavní konstruktér společnosti Triumph a jeden ze tří zástupců  značky v porotě projektu, prozradil svého favorita: "Všechny výtvory nás nadchly, ale  Nickův nápad s brzdovou páčkou, hlavním brzdovým válcem a rukojetí Bonevillu je prostě výjimečný. Jeho vývrtka přímo ztělesňuje inovační způsob návrhu lifestylového produktu, které jsou nyní u zákazníků tak populární."
Kolekci bytových doplňků si zájemci mohou prohlédnout ve výstavní síni Aedas v Birminghamu. My vám celou expozici přinášíme v kompletní fotogalerii.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):



TOPlist