europ_asistance_2024



A zase ten Wales

Kapitoly článku

Ráno nám hodí do odjezdu vidle počasí. Odjíždíme asi o hodinu déle oproti plánu, ale alespoň přestalo pršet. Z města vyrážíme na sever a za Dyfi Bridge odbočujeme vlevo a po A493 míříme k pobřeží. Po pár ujetých kilometrech oblékáme nepromoky. Silnice se někde cestou rapidně zúží a je vhodná maximálně pro jedno mini auto. Suneme se krokem, nahoru, dolu, doprava, doleva… do zatáček není vidět, protože silnici lemují místy hodně vysoké živé ploty. Nijak nám to nevadí. Okolní krajina a výhledy za to stojí. Kousek za Rhoslefain konečně najedeme na pobřeží a opět se stočíme na sever. Konečně normální silnice, krásný asfalt, z jedné strany zídka, z druhé skála. Nádherně se to vlní lehce do kopce. Tady neodolám a kloudně za to zatáhnu. Za Penmaenpool opět doleva a přejíždíme přes dřevěný most, kde platíme mýto 30p za motorku. Největší bizár ovšem je, že mýto platí jak cyklisté, tak chodci.

A zase se z vnitrozemí vracíme k pobřeží. K tomu dojedeme ve městě Barmouth. Malé přímořské, ale totálně okouzlující město. Ten způsob jakým se před vámi vynoří mezi „mořem“ a skálami je omračující. Nezastavujeme, pokračujeme. Po krásný A496 jedeme až do Harlech kde si dáváme kávu a tankujeme.

Další zastávka, plánovaná, je Portmeirion. Italská vesnička ve Walesu, turistické atrakce za  £18 za dospělou osobu. Uděláme několik fotek, dáváme si lehký oběd, zmrzlinu, celé si to projdeme. Je možné se zde i ubytovat, ale za cca  £300 si rád nechám zajít chuť. Na další část cesty se už vydáváme bez nepromoků. Ale co je hlavní a co jsme netušili, nejhezčí část výletu je právě teď teprve před námi.

Z Portmeirion se kousek vracíme zpět a jedeme do Ffestiniog, následně stoupáme do hor a máme namířeno napříč Snowdonií. A přesně tady se to stalo, skloubilo se nádherný počasí s dokonalou cestou. Perfektní asfalt, dostatečně široká silnice, stoupání i klesání, zatáčky všech poloměrů a do většiny z nich je nádherně vidět. Tohle je ten řidičský ráj, motorkářská nirvána, silnice, kvůli které byste si nechali varle olíznout od grizzlyho (dámy prominou). Silnice B4391v kombinaci s krátkým úsekem A4212, jakožto odpočinkovou vložkou, nám bude dělat společnost až do Pen-y-Bont-Fawr. Tohle byla totální odměna za všechen ten déšť, co nás ve Walesu dva roky trápil. Za ty loňský skoro omrzliny. Za ty matrace z minulé noci. Prostě za všechno. Právě je Walesu vše odpuštěno. Z Pen-y-Bont-Fawr už nás čeká jen posledních 20 mil klidnou jízdou na ubytování Ye Olde Boote Inn.

Asi nejlepší ubytování letošního tripu. Matrace akorát, skvělá koupelna a pěkná restaurace, kde jsme nakonec nevečeřeli. I cena  £96 za dvoulůžkový pokoj se dala přežít. Jedinou vadou na kráse byl večerní retro koncert, kdy s námi až do 11pm postele poskakovali po pokoji. Na večeři jsme kvůli tomu museli do sousední hospody, druhé z celkových dvou ve vesnici.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz


TOPlist