gbox_leden



A opět Grossglockner !

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Franky (155) napsal 03.03.2008 v 08:14

Lidé dobří - GG není špatný, ale: komerce, přelidněno, drahota...To si jeden nepřipadá jako v horách. Pro cestovatele/objevitele bych doporučil vesměs italské cestičky - a pro fajnšmekry výcuc z deníčku:"....Okolí jezera ISEO je úplně jiné. Zde je průmyslová oblast, na obrovském ostrově uprostřed jezera je nějaký lom kamene-nebo tak něco. Trochu malebnější je pidi-ostrůvek v popředí s kostelíčkem (zajímavá poustevna).
Po bouři se vyjasňuje a my pokračujeme podél jezera na sever po 510. Někde od půlky jezera začínají tunely. Tedy-už jsem projel kdejaký tunel, ale to co tady jsem ještě nezažil. Provoz jako blázen(kamiony, náklaďáky a jiné obludy), odvětrání několikakilometrových tunelů nefunkční, přítmí, doslova mlha z výfukových plynů, nedýchatelná brrr!!!
Tato pouť připomínala jedno = CESTA DO PEKEL!!!
Po projetí všech tunelů nás čeká další „PEKLO“- tentokrát z černočerné oblohy. S přicházejícím lijákem bez výhledu na zlepšení hledám za jízdy v mapě náhradní trasu. V těchto místech nutná věc – spousta hřebenů hor je totiž neprůjezdná a „žluté“ končí jako slepé silnice. Již za deště přichází křižovatka – odbočujeme z 510 na 42 (jihozápad) a vzhůru do dalšího tunelu. Po projetí asi 2-3km v tunelu vyjíždíme směrem na městečko Cene do suchého, slunečného, polojasného dne. V Cene nakoupíme něco dobrot. V sámošce se na nás culí prodavačka a ptá se odkud jsme – odpovídáme tak nějak italsko-česky a prodavačka je viditelně potěšena (asi, že nejsme Němčouři). Před Ponte Nossa namíříme na S. Bartolomeo.
Tato trasa je jediná (po žlutých), kterou lze překonat několik masívů. Jiná cesta tady prostě není(všechny ostatní na západ jsou slepé). Náleduje Valpiana, S. Govanni Bianco, Taléggio. Tato trasa je prakticky bez provozu kopírujíc povětšinou koryta vodních toků a ostatní hříčky přírody. Jedná se přehršel zatáček, tornante, hřebenů s povrchem silnice – pravda – nikoli na nějaké závody, ale užití si cesty. Jak, že to píší chopperáci – „I CESTA MŮŽE BÝT CÍL“. Trasa není pro lenochy, protože jet tímto způsobem s průměrnou rychlostí špatně 50km/h
3 hodiny je ideálně přitažlivá opravdu pro velikého nadšence (tedy pro někoho jako jsem já). Na hřebenech za Taléggiem je už i Ota přesycen – ono se zlobivým italským dvouválcem to vypadá jinak než-li s hodným japonským čtyřválcem. Na každý pád cíl dnešní cesty stanovený na jezero Lago d. Mezzola (nedaleko od švýcarské hranice) je ještě vzdálen.
Naproti tomu Tomáš je nadšený – kdo by to na začátku cesty do toho kluka řekl – a jezdil by snad pořád.
S ohledem na stále nižší slunce se zbytečně nezdržujeme a pokračujeme – ještě máme co jet! Projíždíme Mággio a před Bellanem zastavujeme nad jezerem na fotečku. Ota v jedné zatáčce škrtnul stojánkem a výfukem v náklonu o silnici, až Tomášovi na konci chrstnul hrst jisker do ks…. obličeje. A Tomáš to umí podat. Otovi se navíc nějak nezdá podvozek jeho Raptorka. Už toho mají pro dnešek oba dost – Ccc=Ital v Itálii (Raptor)?!
Pro dnešek nám zbývá již jen najet na dálnici 36 směr sever. Na konci dálnice je dnešní noclehárna-Lago d. Mezzola – již na dohled."
Pro každého, kdo se rád toulá!

StrejdazMoravy (0) napsal 17.02.2008 v 13:36

//ubytovani.mraveniste.cz/lok/2-15-36-210-634/rakousko/steiermark/dachstein-tauern-grimming-bergregion/donnersbachwald/app.-zimmer-weichbold-urlaub-am-bauernhof/

tomjezdec (0) napsal 17.02.2008 v 10:29

Ahoj, nešlo by prosim napsat kontakt na to ubytovani
Dik
Tom

StrejdazMoravy (0) napsal 12.02.2008 v 15:59

To: Wochomurka - o tom nepochybuju,horší by to bylo se mnou a s tím kolem

wochomurka (14) napsal 12.02.2008 v 09:44

Glockner je nádhernej, jel sem ho už třikrát, ale vždy jen na kole . Naposled sem ho dolů sjel na remízu s maníkem na GSXR 1000. Doufám že ho někdy zajedu i na motorce.

StrejdazMoravy (0) napsal 11.02.2008 v 10:34

To : Karlus : Byli jsme až na konci,u vyhlídkové plošiny přímo pod Grossglocknerem,ta trasa z Edelweisspitze ke Grossu stojí opravdu za to,nicméně asi od 1/2 cesty z Edel..na Gross..jsme měli hustou mlhu,ale jinak v poho.

smazany56791 (0) napsal 10.02.2008 v 23:59

Jestli jste vyjeli jen na EDELWEISSPITZE a pak to otočili o hodně jste přišli,to vám řekne každej kdo tam byl.Docela škoda cesty

vlasec. (4) napsal 10.02.2008 v 18:47

HejtmaMa : parádní foto, parádní video a nejlepší jsou panoramata. mám na co koukat. chci tam jet 2. polovina července. dík

HejtmaMa (-4) napsal 09.02.2008 v 00:32

FilipT: Ze jo? Taky si rikam ze je lepsi zkoumat ty neznamy nez se vracet. Ovsem Glockner je jedna z vyjimek, kam se vracim rad i kdyz je to za prachy, je to takova klasika a je tam spousta mista na vyblbnuti. A ono to poprve ... to je takovy zavadejici, kdyz je to smerem do Alp, tak to naprosto ohromi, kdyz je to jako posledni zastavka po dalsich X desitkach prusmyku, tak je to jen takova lehka tresnicka na dortu.

Opet mi neda neprispet nejakyma zdrojema jako v predchozim, protoze i tady mam pro zajemce co nabidnout To neco je video prave z Glockneru pro dlouhe zimni vecery: //hejtmama.files.jawamania.info/Alpy2007Benatky/Video/index.php, k tomu dvoje fotky //hejtmama.files.jawamania.info/Alpy2007Benatky/2007_09_23/index.php (z Glockneru tak od pulky dal) a //hejtmama.files.jawamania.info/Alpy2007Monaco/2007_06_30/index.php (taky asi tak od pulky dal) a cestopisy k tomu najdete tady: //www.jawamania.info/users/userobjects.aspx?userid=5&itemtype=4

Panum redaktorum se omlouvam za reklamu, ale prislo mi to ze je to k tematu a primo tady u vas nepublikuju

Enjoy!

FilipT (16) napsal 08.02.2008 v 13:30

Kdyz takovy zazitky ctu, vzdycky mi je lito ze na GG uz nemuzu znovu jet poprve - i ted ho jednou za rok dáme a je to krása, ale opprvé to bylo stejně nejlepší. Nezbývý než hledat další cesty a průsmyky...



TOPlist