europ_asistance_2024



NTP na Kavkaz 2022

Cestovatelská bajka o tom, jak širokospektrální antibiotika, náhradní ložiska, lanko spojky, vazelína a kvalitní nepromok řeší skoro všechny cestovatelské potíže. Samozřejmě vyjma turecké policie. Na tu jsme recept za celou dobu nenašli.

Kapitoly článku

Doba nám opět umožňuje cestovat někam dál než jenom po okolí naší krásné Evropy, tak proč toho trochu nevyužít. Cíl naší cesty, tedy Kavkaz a jeho krásné země Gruzie, Arménie a Ázerbájdžán, byl stanoven už v dávné minulosti. Trochu neférově jsme před něj nacpali Rusko -Bajkal a Mongolsko - Gobi a byla snaha tam opět předstrčit Rusko - tentokrát Archangelsk, ale to mě v březnu zatrhl kolega Vladimír. Jakože Vladimír Putin. No, a tak bylo jasno.

Sestava našeho cirkusu je ustálená, dá se říct už téměř tradiční. Jména účastníků nikoho nezajímají, takže zmíním jen stroje, na které padají následné dotazy. Oproti minulým zájezdům se nám strojový park trochu pozměnil, už nejezdíme jen jednoválcové motory Yamaha 660. Takže letos to bylo 2x XT 660R , 2x XT 660Z Ténéré, 1x XTZ 700 Ténéré a 1x CRF 300 Rally.  Jojo, kolegové, i to tříkilo to v pohodě dalo! A to víc jak v pohodě. 

Úvod máme za sebou, vyjma upozornění pro citlivé duše, že se bude jednat o cestopis genderově nevyvážený, plný odporných stereotypů, sexuálních narážek, alkoholu, tabáku a v neposlední řadě environmentálně necitlivého přístupu z důvodu pálení fosilních paliv. No a taky jsme trochu na štíru s pravopisem. Takže pokud se Vás cokoli z tohoto emotivně dotýká a může Vám to rozhodit “čakry“, všechno znáte a všude jste byli dvakrát, dál to ani nečtěte. Ostatní snad načerpají trochu informací a inspirace pro vlastní cesty.

Plány:

Profrčíme Slováky, Maďary, Srby a Bulhary, trochu se mrkneme na Turecko a hlavně se budeme věnovat svaté trojici Kavkazu GEO + ARM + AZE. Bude to cca 9 000 km.

Realita:

Kurva, Ázerbájdžán nám nedá víza!  No nic, vyřadíme Ázerbájdžán, přidáme dny v Gruzii. Stejně je v plánu navštívit v budoucnu Irán, takže to pak nějak spojíme. No, realita nakonec byla stejně jiná.

 

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):


TOPlist