europ_asistance_2024



Yamaha Super Ténéré - Jezdci pro zdraví

Organizace „Jezdci pro zdraví“ (Riders for Health) a společnost Yamaha spojili své síly a organizují akci pojmenovanou “Jízda pro život“. Cílem akce je pomoc a podpora zdravotnických pracovníků v Africe, a to zejména tím, že jim společnost Yamaha věnuje silný a spolehlivý dopravní prostředek. Lékaři se tak dostanou i do jinak velmi špatně přístupných oblastí, aby zde mohli vykonávat svou práci. Skupina veteránů z rallye Dakar, novináři a pět vybraných účastníků z řad veřejnosti vytvoří flotilu motocyklů Yamaha Super Ténéré, která se vydá společně s podpůrnými vozidly z Paříže do Lisabonu a Maroka.

Na konci této akce věnuje Yamaha a její síť partnerů „Jezdcům pro zdraví“ pět motocyklů Yamaha Super Ténéré, které mají zajistit bezproblémový provoz i v těžkých afrických podmínkách po dobu dalších tří let. Skupina „Jezdců pro zdraví“ se rozhodla využívat motocyklů Yamaha Super Ténéré ve východní Zambii. Tyto motocykly pomohou zlepšit poskytování zdravotní péče ve venkovských komunitách a také zajistí efektivnější práci při detekci a diagnóze HIV/AIDS, tuberkulózy a dalších onemocněních. Skupině „Jezdců pro zdraví“ se již podařilo nalézt i dalších pět osob - kurýrů, kteří budou na motocyklech zajišťovat transport potřebných krevních vzorků. V roce 2010 se přidá ještě další skupina pěti profesionálních kurýrů, stejně jako dalších 15 zdravotnických pracovníků, kteří budou poskytovat základní zdravotní péči pro místní obyvatelstvo.

„Jízda pro zdraví“ začíná v Paříži 4. května 2010, kdy legendy rallye Dakar započnou svou cestu. Pokračovat budou dále do Portugalska - Lisabonu, přes Toulouse a Madrid. V Lisabonu dojde k předání motocyklů vybraným kurýrům z řad našich zákazníků – široké veřejnosti. Spolu s Helderem Rodriguezem (4-tým v roce 2010 na Dakar Rallye) budou pokračovat z portugalského hlavního města až na pobřeží severní Afriky. Cesta povede přes velmi zajímavá území jako například skalisté pohoří Atlasu až do cíle, exotického města Marrakech. Zde proběhne 17. května předání těchto 5 motocyklů Yamaha Super Ténéré.

Arno Sunnotel, manažer divize Yamaha Motor Europe říká, že je velmi hrdý na fakt, že společnost Yamaha může pomoci a podpořit práci, kterou vykonávají „Jezdci pro zdraví“. Dále pak doufá, že motocykly Super Ténéré pomohou změnit životy stovkám lidí, kteří žijí bez potřebné zdravotní pomoci a léků.

Jezdci pro zdraví

Jezdci pro zdraví budou mít k dispozici stroje, které fungují i v těch nejdrsnějších podmínkách. Díky těmto motocyklům se budou moci zdravotní pracovníci bezpečně a spolehlivě dostat i do těch nejodlehlejších oblastí. Spolu s programem pravidelné údržby zkušených techniků bude zaručena pozitivní změna v poskytování a zajišťování zdravotní péče na africkém kontinentu. "Jsme potěšeni, že Yamaha pomáhá podporovat naší práci v Africe. Je to další skvělý příklad, kdy se společnost Yamaha zapojí na pomoc nejchudším a nejzranitelnějším skupinám lidí na světe a poskytne jim to, co my považujeme za samozřejmost - základní zdravotní péči.“ Andrea Coleman, jeden ze skupiny jezdců zastává názor, že dané motocykly budou opravdu velmi užitečné a pomohou změnit možnosti poskytování zdravotní péče tady v Zambii. “Jsme velmi vděčni všem, kteří se na této akci podílí. "

Jak se zúčastnit:

Účastníci budou vybráni ze skupiny všech přihlášených dle svých jezdeckých zkušeností a také motivaci k tomu, být součástí této akce. V týmech po pěti pak budou mít za úkol dopravit zbývající motocykly bezpečně do hlavního města v Maroku.

Na webových stránkách www.super-tenere.com budou probíhat každodenní aktualizace s nejnovějšími informacemi týkajícími se dané cesty. Veřejnost také bude moci sledovat danou událost s použitím Twitteru a Facebooku.

Jízda pro život je rozdělena do 4 částí:
Paříž - Toulouse
Cesta začíná 4. května 2010 v Paříži u Eiffelovy věže, původního výchozího bodu pro rallye Dakar. Zde se legendy této rallye vydají na svou cestu a budou pokračovat přes hory a nížiny centrálního Masivu až do Toulouse.

Toulouse - Madrid
Z Toulouse se cesta dále klikatí přes Pyreneje do pouště Monegros, dolů přes centrální Španělsko - Alcala de Henares - rodiště moderního španělského jazyka.

Madrid - Lisabon
Trasa dále prochází ohromujícími scenériemi Extremadury, přes Sierra da Estrela až do Lisabonu – jeden z dalších historických bodů na trase rallye Dakar.

Cesta zákazníků
Obědem v Lisabonu 12. května pro zákazníky začíná dobrodružství. Jejich úkolem bude v pětičlenném týmu bezpečně dopravit motocykly do města Marrakech v Maroku.


1. den - čtvrtek 13. května – z Lisabonu do Jerezu, Španělsko
Jízda bude pokračovat hlavními ulicemi města Lisabon ku slunné Andalusii. Po celém dni na sedlech motocyklů nakonec jezdci dosáhnou města Jerez de la Frontera, pátého největšího města Andalusie a také domoviny působivého Circuito de Jerez, kde se každý rok koná slavný závod MotoGP.

2. den - pátek 14. května: z Jerez do Ceuta a pak dále Fes, Maroko
Po krátké ranní jízdě skupina přijede do Algeciras, kde bude pomocí trajektu přepravena do Ceuty v Maroku. Pokračovat se bude dále směrem na jih až k Fes, bývalému hlavnímu městu Maroka, kde je k vidění množství památek světového dědictví UNESCO.

3. den - sobota 15. května: z Fes do Merzouga, Maroko
Trasa opouští město Fes a prochází dále mimořádně krásnými skalnatými úbočími pohoří Atlas až ke konečnému cíli: Merzouga, vstupní bráně do poustě Sahara.

4. den - neděle 16. května: z Merzouga do Ouarzazate, Maroko
Z Merzouga cesta směřuje do města Ouarzazate v centrální-jižní části Maroka.

5. den - pondělí 17. května: z Ouarzazate do Marrakech
Ranní jízda pokračuje do světoznámého města Marrakech, nazývaného někdy také jako "Červené město ". Zde dojde k oficiálnímu předání motocyklů Yamaha Super Ténéré.
Úterý 18. května - den odjezdu
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist