gbox_leden



Slavný motocyklista slaví - Aneb: Přijeďte popřát Petrovi!

Cestovatel a známý dobrodruh Petr Hošťálek oslaví letos počátkem srpna své 65. narozeniny. Nakladatelství Růže, s.r.o., jehož je Petr Hošťálek kmenovým autorem, připravilo pro Petra a jeho příznivce oslavu tohoto jubilea. Oslava spojená s autogramiádou Petrových knih se koná 12. srpna v 17.00 hodin na terase restaurace "U Koňské dráhy" (Holkov) ve Velešíně. Těšíme se na všechny s motocyklem i bez. Hraje skupina Fontanela. Hlavní událost – blahopřání oslavenci se uskuteční v 17. 30 hodin, volná zábava spojená s autogramiádou pokračuje cca do 22 h.

Petr Hošťálek vydal v uplynulých dvou letech u našeho nakladatelství dva díly cestopisu Expedice Peking. Popisuje v nich svou cestu z Českých Budějovic do Pekingu a zpět po stopách slavného automobilového závodu Peking-Paříž z dvacátých let minulého století. Dále obohatil knižní trh prvním dílem z plánované trilogie Historie československých mopedů. Jde o důkladné a v mnohém objevné dílo, které postrádali milovníci veteránů téměř padesát let.
Všechny jmenované knihy rychle upoutaly pozornost nejen motoristické veřejnosti a úspěšně se etablovaly jak na českém, tak na slovenském trhu.
Petr Hošťálek se dožívá věku, v němž jeho vrstevníci mnohdy přemýšlejí spíše na odpočinek. Náš oslavenec se naopak v letošním roce zúčastnil motocyklové expedice do Maroka a firma Yuki, které dlouhodobě testuje nové modely na dlouhých tratích, plánuje v brzké době testovací cestu do Anglie. Milovník zmrzliny, hroznového vína a klasických motocyklů, svými cestami vždy důstojně reprezentoval svou zem i svůj region. Stal se mezi motocyklisty v Čechách a na Slovensku slavnou a uznávanou osobností.
Pozvání přijal hejtman Jihočeského kraje RNDr. Jan Zahradník. Mezi osobně pozvanými oficiálními hosty jsou dále např. náměstek ministra financí Milan Šimáček, jeho jmenovec, herec Studia Ypsilon a publicista Milan Šimáček, náměstek ministra kultury František Mikeš a další významní představitelé veřejného a podnikatelského života.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist