europ_asistance_2024



Novinky u RAM Mounts

Specialistou na uchycení téměř čehokoli k motorce je americká firma RAM Mounts, proslulá hlavně svým patentem kulového čepu a stahovací svorky. Tímto jednoduchým a vysoce funkčním způsobem se dá flexibilně připevnit prakticky jakýkoli přístroj od mobilního telefonu přes kameru až po navigaci. Neustále se také rozšiřují možnosti jak držák přimontovat k motorce. Podívejte se na nejnovější z nich.

Kapitoly článku

Hlavní výhodou držáků RAM Mounts je možnost kombinovat jednotlivé díly mezi sebou. Na základní univerzální rameno se z jedné strany jednoduše pomocí kloubu nasadí specifický prvek pro upevnění daného přístroje, a z druhé příslušný držák, který pasuje na nějaký montážní bod na motorce. Která místa lze na vašem modelu motocyklu využít nejlépe napoví on-line konfigurátor.

A protože vývoj motorek jde neustále vpřed, přibývají také způsoby jak držák RAM Mount uchytit. Jednou z novinek je úchyt na víčko nádrže, který lze použít na všechny model s tzv. leteckým uzávěrem, podobně jako některé tankvaky. Dalším novým prvkem je objímka Torque, určená pro uchycení na libovolnou trubku či tyč o průměru 9,52 - 15,88 mm, což v případě motorky či skútru odpovídá například tyčce zrcátka. Rychle lze sejmout a použít i jako selfie tyč, připevnit třeba na větev nebo trubku zábradlí u cesty.

Hodně variabilní využití pak najde nová svěrka s ručním upínáním, vyráběná v několika velikostech pro různé rozsahy průměrů trubky. Její výhodou je snadná montáž bez použití nářadí, takže například kameru můžete na motorce snadno přemisťovat a měnit tak úhel záběru. Fantazii se v tomhle směru meze nekladou, a když na to přijde, můžete si s pomocí svěrky vyrobit i selfie tyč z kusu klacku.

Zajímavé rozšíření možností základního ramena přináší šroub, který umožňuje spojit dvě ramena k sobě a upevnit je na jeden společný montážní bod. Povolovací kličku ramene - ať už jednoho, nebo dvou spojených, lze pak opatřit zámkem, a zabezpečit celý držák proti odcizení.

Pokud jde o uchycení některého z často používaných přístrojů, jako mobilní telefon či navigace, jsou v nabídce RAM Mounts kromě známého univerzálního držáku X-grip (který nově obsahuje zajišťovací gumu) také univerzální držák na GoPro kameru nebo 7“ tablet s bočními svorkami, které se dají utáhnout na potřebný rozměr. Dále jsou to specifické držáky na míru pro navigace Garmin, adaptér pro TomTom Rider a Garmin Zumo.  

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Související firma
  • Sunnysoft

    Držáky na mobily, tablety, GPS navigace a kamery na motorky, skútry nebo čtyřkolky značky RAM mount. Univerzální i na míru, vodotěsné i jednoduché, ale vždy bytelné a spolehlivé. Uchycení na řídítka na objímku, na brzdovku, na zrcátko, do brejlí atd. tak aby to vyhovělo vašemu stroji. Přijďte se k n...



TOPlist