gbox_leden



Na motorce do exotických končin Nepálu a Indie

Kde lze dnes zažít skutečné dobrodružství? Atmosféru neznámého a tajemného vždy nabízely destinace s dechberoucí přírodou, minimem turistů a bohatou místní kulturou. Obtížně dostupná zákoutí překrásného horského Nepálu či neznámé oblasti indické Keraly jsou místa, kde lze tyto krásy nerušeně objevovat a vmísit se plně do atmosféry místní kultury. Dobrodružné putování do těchto méně známých a netradičně dostupných končin nabízí sedlo motorky.

Motorkou přes Himálajský hřeben královstvím Mustang až na hranici Tibetu

Na motocyklu Royal Enfield se projede nejhlubším údolím světa hlubokým 6000 m. Cesta strmým údolím je orámována pohledy na velehorské obry. Zakázané království Mustang je dostupné kaňonem řeky Kali Gandaki s převýšením 2500 m. Následuje několikadenní pozvolné stoupání malebnými vesničkami se středověkými kláštery v pouštní krajině nezvykle zasazené pod zasněžené štíty velehor.

Úplný závěr stokilometrového údolí otestuje stroj i motorkáře výjezdem nekonečně točitou cestou do závratné výšky 4660 m n. m. Pohled ze sedla na hranici s Tibetem na nekonečnou hradbu Himálaje je korunou tohoto motorkářského Everestu.

Motorkou Nepálem

Skutečná motorkářská odysea. Cesta vede křížem krážem neturistickým Nepálem s výhledy na Himalájské hřebeny z bezprostřední blízkosti. V nejhlubším údolí světa se lze ponořit k odpočinku do horkých pramenů. Cestou Himálajským podhůřím se překonávají nekonečné serpentiny s výhledy na zasněžený Himálaj a malebné terasovité vesničky.

Foto CESTARIUS s. r. o.

Duchovním zážitkem je prohlídka rodiště Buddhy s posvátným hájem a buddhistickými chrámy. Následuje jízda divokými pralesy málo obydleného západního Nepálu s možností spatřit tygry, divoké slony a nosorožce.

Takto lze Nepál zažít pouze na motorce, samozřejmě opět na ikonickém Royal Enfieldu.

Motorkou kolem pláží a skrz pralesy Keraly v jižní Indii

Oddech od evropské zimy zaručí pohodové putování na motorce prosluněnou tropickou Keralou na jihu Indie. Podle časopisu National Geografic „Jeden z deseti rájů světa“ proslulý přírodními krásami a vynikající kuchyní.

Foto CESTARIUS s. r. o.

Jízda po klikatých silničkách vede do rezervací v divokých horách s možností pozorování divokých zvířat. Malebné čajové plantáže lemují cestu v kopcích na východě. Pobřeží zaručuje osvěžující častou koupel na překrásných plážích Indického oceánu. Etapa vedoucí pobřežním pásmem jezer, klidných řek a lagun s kokosovými palmami je vstupní branou do exotického vodního ráje. Plavba na tradiční dřevěné lodi umožní pozorovat tyto přírodní krásy z bezprostřední blízkosti.

V průběhu výpravy jsou k dispozici proslavené ajurvédské terapie, relaxační masáže a tradiční indické léčitelství.

Zažijte i vy skutečný odpočinek v tropickém ráji s dobrodružným putováním na motocyklu.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)



TOPlist