globalmoto_kveten





Téma: Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta
5.7.2011 v 09:45
Ahoj motoholky, motodámy, motokočky, prostě všechny, kterým jsou vlastní motorky.
Zakládám naprosto holčičí téma, i když na holčičí kecání mě moc neužije , ale žene mě k tomu naprosto praktická záležitost: sháním recepty na mňamky, nejlépe sladký, který vydržej nějaký to "šoupnutí" do zatáčky v báglu na zádech nebo pod síťkou na zadní sedačce, který při převozu vydržej skoro všechno.

Poznámka pro pány: klidně pište taky, ale o skopovým to moc nebude , i když nějakej šikovnej recept na tenhle druh masa by se taky užil

Odkazy, fotky, návody, předpisy - prosím sem


Předchozí
1 2 3
Následující

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.8.2011 v 04:23 | Nahoru | #61
Jájinaa> Holky, já pořád myslela, že když to tu založím, že z někoho vypadne víc než bábovka .

2 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.8.2011 v 05:58 | Nahoru | #62
Co stejk?

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.8.2011 v 06:10 | Nahoru | #63
novej> Odkdy je stejk buchta? Co ti to doma namluvili?

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.8.2011 v 08:21 | Nahoru | #64
novej> Stejk je nahodou dobra buchta

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.8.2011 v 10:35 | Nahoru | #65
No nejdůležitější je aby Vám vydržely ty vaše buchty

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 30.8.2011 v 12:22 | Nahoru | #66
Kokosky přežijou taky všechno Množství je velký, proto si to kdyžtak přepočítejte dle Vašich představ...

3kg cukru
1kg kokosu
0,5kg mouky
0,25kg oříšků (možno přidat i mandle)
1,25 litru bílků

Ideální dělat v cukrářskejch měděnejch nádobách - cukr natavit, udělat a pořádně prohřát směs, potom nechat trochu vychladnout, udělat z toho kokosky a na 180 °C dozlatova do trouby

Starej cukrářskej recept od pradědy, je dobrý je pak nechat změknout, to jeale daleko větší alchymie než to samotný upečení...

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

31.8.2011 v 15:30 | Nahoru | #67

novej píše: No nejdůležitější je aby Vám vydržely ty vaše buchty


1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.1.2012 v 02:17 | Nahoru | #68
Čusík Evi, rozjíždíš snad po Chrudimi a okolí menší podnikání? Pizzérek tu je dost a je fakt, že pak by ke kafíčku nějaký ten štrůdlíček či větrník bodl

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.1.2012 v 06:05 | Nahoru | #69
Cerrie> Ne, to opravdu ne , ale když jsem tohle vlákno zakládala, tak jsem se chystala jet na okruh a chtěla s sebou dovézt něco nerozmlácenýho . A jak ty žiješ? Nedáme někdy kafčo?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

21.1.2012 v 21:09 | Nahoru | #70
Avelina> žiju si dobře...z práce do práce, na nákup.....přes zimu moc aktivní nejsem ....kafčo bude krapet později Jak u Tebe, jezdíš imrvére?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

22.1.2012 v 13:01 | Nahoru | #71
Cerrie> Abych byla upřímná, tak ač je zima dobrá, tak jsem toho letos moc nenajezdila , asi stárnu, nebo co, jsem líná. Když přijdu ve 4 a už je skoro tma, tak mě to ani moc neláká

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

27.1.2012 v 02:44 | Nahoru | #72
Avelina> tak to je doslova zarážející, že nelítáš ....ale moto občas omrkneš ne?

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.2.2012 v 09:31 | Nahoru | #73
Tak já jsem teď dvakrát za sebou dělala mrkvovou buchtu, je krásně vláčná a přesto pevná. Hlavně je vysoká, takže v placatý krabičce nemusíš dávat víc pater. Zaprášilo se po ní. Navíc se přeměřuje na hrnky, což je super, nemám váhu.

Mám nahodit recept?

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.2.2012 v 19:24 | Nahoru | #74
Makačice> Jasně

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 5.2.2012 v 19:30 | Nahoru | #75
5 vajec
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
1 prdopeč
2 vanilkové cukry
2 skořicové cukry
1 hrnek nahrubo posekaných vlašských ořechů
5 lžic kakaa
3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve


Vejce ušlehat s cukrem, přidat olej a všechny sypké věci, nakonec vmíchat mrkev. Péct na 180 stupňů.

Je to fakt moc dobrý, nešetřete na kakau, chce to dát tmavé holandské, ať je buchta fakt pěkná a chutná. A nešetřete na ořechách, jsou tam skvělý, zneužijte na louskání chlapa, ať má taky nějakou zásluhu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.2.2012 v 19:35 | Nahoru | #76
Makačice> Díky, to vypadá dobře. Sice s tím momentálně nikam nepojedu, ale můžu to v týdnu zkusit . Já to mám s loupáním oříšků v pohodě, jsem dobře vdaná, loupe mi manželova mamka

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

6.2.2012 v 19:45 | Nahoru | #77
Avelina> Tak na jarních vyjížďkách se budeme mít dobře to bude samá buchtička kafíčko si koupíme na benzínce.

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

6.2.2012 v 20:18 | Nahoru | #78
Takhle je moc dobrá, je fajn, že je hezky vláčná a tolik se nedrobí Navíc hrozně jednoduchá, nic se neváží.

Buchta z cukety

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky nastrouhané cukety
2 hrnky oleje
2 hrnky cukru
3 vejce
1 lžička sody
1/4 prášku do pečiva
1 lžička skořice
podle chuti kakao a ořechy

Přísady promícháme v míse, nalijeme na vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Hotové lze polít čokoládou a posypat kokosem (to bych asi v případě převozu neriskovala )

Naposledy editováno 06.02.2012 20:18:34

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

6.2.2012 v 20:54 | Nahoru | #79
Koukám, že základ je skoro stejný, stačí prostě nasypat nějaký ovoce nebo zeleninu, tak nám může vzniknout třeba kedlubnová, cibulová, brokolicová...

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

6.2.2012 v 21:01 | Nahoru | #80
Makačice> asi jo

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

8.5.2012 v 22:59 | Nahoru | #81
Nepročítal jsem to celý, ale přidám můj nejoblíbenější recept.

2kg bůčku
sůl, pepř

Bůček nasolíme, opepříme a dáme na 120 minut do trouby předehřáté na 170°C.

Snese to i velmi kruté zacházení při přepravě.

Úspěch u konzumentů zaručen

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

9.5.2012 v 04:25 | Nahoru | #82
morpeus> Dobrá buchta A zkoušel jsi trochu drcenýho kmínu? Moooc dobrý.

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

10.5.2012 v 23:29 | Nahoru | #83
Avelina> Samozřejmě. Kmín je nejdůležitější součást mé kuchyně hned po Chilli
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist