Pro případnou kontrolu esli splňujete kritéria:
Mapa etnografická Švestkozemě Mapa3 - hledaj plasticků mapu Valašsko Valašsko 2
Panoramatická mapa
[img]
Naposledy editováno 11.12.2010 19:17:18
1 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
kolik si měl v kotle,že nateklo enem 6,5l,mě to letos teklo prachbídně,ale tak trnky praskaly jak sviňa,padalo to polozelené a já neměl to srdce tam přidat cukr,takže u mně to bylo tím.ale tak 9 na 100 taky není nejhorší,i když pamatuju aj 14 ze 100.to byla krása,jak sa plnil demižónek.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Valaši & spol.
Naposledy editováno 18.11.2010 00:35:43
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Valaši & spol.
1 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
tak ať sa zítra zadaří,když není trnky,aj jabko dobré.
1 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
pridavat hodne cukru jen aby bylo hodne spiritusu to uz muzu rovnou nechat kvasit cukrovou repu ...
ale z vlastní a velice bolestivé zkušenosti můžu říct,že kvalita kvasu ovlivní slivovici tak z 50%,druhá půlka je způsob pálení.byl to jeden z nejlepších roků na trnky a v pálenici mně to zmrdali tak,že sem jim chtěl tu jejich chýšu vypálit.
viděl bych to mezi svátkama na takovů malů degustačku.
edit:veškeré ovoce je sbíráno v nadmořské výšce zhruba 320m.n mořem,výš bude samozřejmě o dost horší cukernatost.
Naposledy editováno 23.11.2010 15:12:53
A já si myslel, že to tam jen hodí do kotle a proces pálení je dán fyzikálními a chemickými pochody a nedá se na tom nic zkazit. Leda odpíchnout jinde a oslepnout.
Které mezi svátkama myslíš, Radku?
No a pak je to v nasich sudech a nadobach - aneb jak nejlepe dobreho kvasu pripraviti
prubeh teploty pri ktere to kvasi, mnozstvi v jedne nadobe kterou budes palit (je lepsi na 150l kotel dat 3x 40l apod) kolika cukru je mozno dodat, kolik kvasinek a kdy pridat u nas se osvedcil presun do rizeneho prostredi 10dnu pred palenim pro rychle dokvaseni do stabilnich 18° na chodbe (mamka mela radost jak to vsechno krasne doma voni )
Dale pak dulezity faktor napriklad u sliv je zda je odpeckovavas - ty pecky delaji pak daleko vice horkosti ve finalnim produktu (a zabiraji misto cukru) atd atd atd.
Take u jablicek je ekonomictejsi pri nadurode vymostovat a nechat zkvasit pouze most - a vyrobit kalvados - vyssi vyteznost na 100l a nepalis pecky a srot ve kterem neni tolika cukru. No toto vse je takova alchimie ze i palirnik chodi do uceni k profikum. Vzhledem k narocnosti celeho tohoto procesu a tradici (nejen v konzumaci) sme se rozhodli postavit palirnu vlastni (oficialni samozrejme) coz bych rad na pristi sezonu uvedl do provozu inu nejen chlebem jest clovek ziv
vlastní palírna je super nápad,oficiální ,no,co už,ale je ti jasné,že pod svícnem je tma a u lihoměřáků nutno tajnou odbočku udělati,byvše černoty páliti známým mohli.
jojo,vánoční,je tam týden volna,jak by to mohl být pěkný výlet.pokud sa teda Morty nebude moc šprajcovat,protože mu vyrabujeme ledničku,mrazák,špajzku.....
1 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
1 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Valaši & spol.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Valaši & spol.
Soptik_Radek píše: Negativ> Ahoj, co sis to pořídil??? Minulá byla lepší a řezat zatáčky se s ní daly taky, brousit stupačky (já to neumím). Ale proti gustu...
Ja vim... Intruder byl super, ale nejak jsem citil ze chci neco jineho. Coz neznamena ze jsem to nasel2 reakcí na tento příspěvek Valaši & spol.
ale jo,ta Aprilka je pěkná motorka a myslím,že bude šlapat k plné spokojenosti.Ale stejně jednou dojde na má slova,že všichni skončíme u cestovních endur,bo na naše cesty lepšího není. I ty Brute,éééé,teda Soptíku.