Téma: Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta
5.7.2011 v 09:45
Ahoj motoholky, motodámy, motokočky, prostě všechny, kterým jsou vlastní motorky.
Zakládám naprosto holčičí téma, i když na holčičí kecání mě moc neužije , ale žene mě k tomu naprosto praktická záležitost: sháním recepty na mňamky, nejlépe sladký, který vydržej nějaký to "šoupnutí" do zatáčky v báglu na zádech nebo pod síťkou na zadní sedačce, který při převozu vydržej skoro všechno.

Poznámka pro pány: klidně pište taky, ale o skopovým to moc nebude , i když nějakej šikovnej recept na tenhle druh masa by se taky užil

Odkazy, fotky, návody, předpisy - prosím sem



Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

12.7.2011 v 09:11 | Nahoru | #31
protože se u nás můžou taky všichni užrat házím recept na extra rychlou / 2 rolády za 30 minut/ ale přitom luxusní roládu. Dělám rovnou dvě, protože první je sežraná do 5ti minut.

Na jednu roládu potřebujete:
5 vajec / bílky a žloutky zvlášť/
100g krupicového cukru
2 lžíce solamylu
1/2 lžičky strouhané citr.kůry + olej na potření pečícího papíru
Náplň:
1 smetana ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana
Postup:
1. zahřejte troubu na 190 st. Vyšlehejte bílky do tuha a postupně do něj vmíchejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citr.kůrou. Nešlehejte! Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dejte na 10 minut zprudka péct. Horký upečený plát překlopte na utěrku, dejte pryč papír a srolujte to na pár minut.
2. Smetanu vyšlehejte do tuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Ještě vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chladíme cca 3 hoďky...

rada: Ještě před potřením smetanovou směsí, která je dost těžká si dejte těsto opatrně na potravinovou fólii, než to budete balit, fólie Vám to krásně zafixuje a pomůže při balení a přenosu do lednice. Těsto je velmi křehké....ještě to před servírováním polévám buď čokoládou nebo ovocným pyré. Jednou mě napadlo dát do smetany ztužovač a přisypat do náplně ovoce...taky super

brou chuť

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

12.7.2011 v 09:13 | Nahoru | #32
no a na převoz na motce sem hodím zítra recept mojí babičky...ta buchta vydrží cokoliv

Naposledy editováno 12.07.2011 12:40:13

2 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

12.7.2011 v 23:16 | Nahoru | #33
A co takhle s sebou vozit nějakou konzervu? Určitě lepší a odolnější než nějaká buchta...

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

13.7.2011 v 06:06 | Nahoru | #34
Lubos92> No, když jseš na konzervy, proti gustu žádnej dišputát
Kdybych chtěla bufetit, tak se neptám na buchtu , ale dík za tip, já se podívám, jestli nemají nějakou buchtu v konzervě

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 13.7.2011 v 07:15 | Nahoru | #35
Nebóóóó


Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

13.7.2011 v 07:30 | Nahoru | #36
Ave> Ja ti moc neprispeju, ja su totiz ta "VYŽÍRKA" co ochutnava a chvali Asi bych ti spis tu troubu na buchtu opravila, kdyby nepekla...tak asi tak k mym kulinarskym dovednostem

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

13.7.2011 v 07:31 | Nahoru | #37
A co kdybys k převozu použila batoh? Mám dobrou zkušenost s vejci v kufru, z 20 domácích jich přežilo jen 9 od té doby mám takový pocit, že jídlo do kufru nepatří, dokud není totálně vyplněný, aby jeho obsah neměl šanci na žádný pohyb.

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

13.7.2011 v 09:31 | Nahoru | #38
Petruše> Batoh je jasnej , ale abych ho ještě doládovala něčím, co tu buchtu bude udržovat bez pohybu, to se mi zrovna většinou nechce

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

18.7.2011 v 11:13 | Nahoru | #39
...převoz sladkostí na moto je vůbec problém - to jsem jednou takhle v Hraštici koupil krabici dortů, dal ji do kufru a po 25 kilometrech byla v krabici jen dvoucentimetrová placka různých barev, ovšem chutově vynikající

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 19:37 | Nahoru | #40
Ahoj,
Nejlepčí je Uherák, uzená krkovice nebo žebro, případně řízky. Snesou : škubnutí, vrznutí, kartáč, ale taky brus, ev.úlet mimo silnici a hlavně Pořád je to jedlééééé!!!!
A nemám Vám Do toho co kecat. Stejně si uklohíte co chcete!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 19:41 | Nahoru | #41
Lubos92>
Když buchtu, tak jako batůžek, co rád : uherák,bůček,krkovici ev.řízky(které ovšem udělá!)

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 19:44 | Nahoru | #42
Vlac> No, neroztřískat uherák opravdu není umění

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 19:57 | Nahoru | #43
Avelina> To Máš pravdu, Ovšem udělat schnitzell jak od muter !!! TO UŽ JE MSTERSTUCK !!!

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 19:59 | Nahoru | #44
Vlac> Tak to promiň, asi jsem v jiným levlu, řízky klukům dělám v tejdnu, to není vaření

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:08 | Nahoru | #45
Avelina>
Bitte verzeihen Sie mir, schnützell von beiden Mütter , ten musí umět a nerozbije ho nic, leda naše chrupny!!

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:11 | Nahoru | #46
Avelina>
A děláš je z vepřovýho ořechu, nebo jenom ze zadního?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:11 | Nahoru | #47
Vlac> Ty máš dvě matky? A já si myslela, že mater semper certa est...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:21 | Nahoru | #48
Avelina>
Rozhodně nechci snižovat Vaše umění, asi je lepší než moje počitačová gramotnost snížená neschopností plynulého psaní na stroji, ale z mých standartních zkušeností, v každém scnützellhauz 5km od naší hranice dělají řízky, které jsem v dnešním státním uspořádání ještě nejedl. Umí je už jenom moje vlastice na Slovensku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:22 | Nahoru | #49
Vlac> Je dobře, když chlap ví, kde mu chutná

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:23 | Nahoru | #50
Avelina> Houbeles, neumim psát, teda když myslím na TEN ŘÍÍÍZEK

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:25 | Nahoru | #51
Avelina> Ale furt nevim z čeho je smažíš!!

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:32 | Nahoru | #52
Vlac> Tak teda: z mase, mouky, vejce a strouhanky

No, to ses moc nedozvěděl... Nejradši z krkovice, ale z vepřovýho i z kejty a kotlet (ne tak ráda), případně z kuřete (radši ze stehen, nebo obalovat celý i s kostma - líp to šmakuje), nebo z krůty - prsa , některý ryby taky nejsou špatný

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:55 | Nahoru | #53
Avelina>
Bohužel, kapouni co utikaji o dvou nohách, to nestálo nikdy za nic. Krkovice je nejlepší uzená, mramorování pěkně zkřehne, a ani Ti nevadí.
Pravý řízek, tedy Bavorsko, jižní část Čech, Morava a horni Rakousy až po Pomořany a ještě navrch po Halíč, tak to jedině řízek z vepřového ořechu. Schnützell jak aportdekl, co se Ti nevleze na talíř, pěkně napasírovaný né rozbitý paličkou, ale teď už su jak Švejk, dyž básnil o lojových škvarkách.

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 20:57 | Nahoru | #54
Vlac> Proti gustu žádnej dišputát, ale kejta je sušší, krkovice nám šmakuje líp

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 21:00 | Nahoru | #55
Avelina>
Blbec se tady rizplývá a zapoměl na zítřejší povinnosti. Do Mýta bych taky zajel, ale mám přehlídky pokusů.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 21:01 | Nahoru | #56
Vlac> Pokusů?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 21:42 | Nahoru | #57
Avelina>
HMMM funguju nebo teda snažím se jako pokusník pro - zachování bezpečnosti potravin, jinak ústřední kontrolní a zkušební ůstav zemědělský ÚKZÚZ Brno, ale to nemá s chuťovým návykem nic společného a s Brnem jen sídlo. Já so z Hané hod Holomóco.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 21:47 | Nahoru | #58
Vlac> Mně to přijde dobrý - mlsnej výzkumář potravin Testovat auta taky nemůže neřidič

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 22:35 | Nahoru | #59

Bublina píše: Avelina> To máš kus od kusu
Maminka dělala bábovku, kde přidávala i trošku oleje a suchá nebyla
Chce to najít šikovnej recept
Ale záleží i na troubě....
V plynový budeš mít suchý všechno



Recept co mám já, na bábovku, chce dokonce půl hrnku oleje A v plynové troubě se mi nikdy nepovedla suchá

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

17.8.2011 v 23:31 | Nahoru | #60
Avelina>
No a proto to triko tak přetejká...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist