Téma: Jídlo na cesty
16.4.2014 v 10:27
Ahoj kamarádi má někdo větší zkušenosti s jídlem EXPRES MENU?Vydrží to fakt ty teploty,aby to bylo ještě k jídlu?Jak jste byli spokojení a jestli někdo vyzkoušel i ty dvojporce,jestli je toho opravdu dost pro dva.
Předchozí
1 2
Následující

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 12:47 | Nahoru | #1
já teď žral adventure menu a to je super.
Expres menu neznám.

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 12:58 | Nahoru | #2
Není nad konzumaci z místních zdrojů

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 12:59 | Nahoru | #3

vilemx píše: Není nad konzumaci z místních zdrojů


tak zrovna v horách ve španělsku mimo sezónu bys chcípnul hlady a nebo musel začít lovit

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 13:03 | Nahoru | #4
Expres menu i aventure menu dela udajne jedna rodina. Expres tata a adventure syn. Loni na vystave kol v Praze jsem se bavil prave s typkem, co prodava expres menu. Rozdil je udajne v tom, ze v aventure je vic masa.

Loni jsme si koupili do hor 3 expres menu. 2 byli v pohode a treti po otevreni (obal nijak poskozen) smrdel jako hovna. Po ohrati snad jeste vic, takze to jsem nemel ani odvahu zkouset a po ochutnani otrlejsima clenama vypravy, kteri poznamenali, ze to chutna stejne jako smrdi, to slo mezi skaly a my meli k veceri chleba a salam. Asi spatna varka.

Jinak, loni to meli znamy v maroku a pohoda. Ja uz davam prednost spis adventure menu a to spis jako rezervu, protoze radeji ochutnam mistni jidla.

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 13:20 | Nahoru | #5
www.CBmenu.cz

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 13:23 | Nahoru | #6

Jindřej píše: tak zrovna v horách ve španělsku mimo sezónu bys chcípnul hlady a nebo musel začít lovit



Záleží na preferencích a osobních potřebách strávníka. K opuštěných španělským horám mi spíš ladí "čerstvé" pečivo, jejich sýr a tvrdý salám, než tam ohřívat amarouny z Čech.

Když jsem jel poprvé na výlet mimo Evropu, také jsem táhnul asi dvacet Dobrých hostinců v obavě, že bez nich umřu buďto hlady nebo na otravu. Ve finále posloužily jako platidlo, s místňákama jsem je měnil za suvenýry a raději si dával čerstvá kuřátka, tažinty nebo skopové/jehněčí.

Naposledy editováno 16.04.2014 13:31:34

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 13:39 | Nahoru | #7
já používám tohle www.potravinovedavky.cz/

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 13:40 | Nahoru | #8

vilemx píše: Záleží na preferencích a osobních potřebách strávníka. K opuštěných španělským horám mi spíš ladí "čerstvé" pečivo, jejich sýr a tvrdý salám, než tam ohřívat amarouny z Čech.

Když jsem jel poprvé na výlet mimo Evropu, také jsem táhnul asi dvacet Dobrých hostinců v obavě, že bez nich umřu buďto hlady nebo na otravu. Ve finále posloužily jako platidlo, s místňákama jsem je měnil za suvenýry a raději si dával čerstvá kuřátka, tažinty nebo skopové/jehněčí.


To máš částečně pravdu ale žrát k snídani, obědu, svačině a večeři bagetu, sýr a salám, což jsem přesně jedl, 14 dní fakt nedávám

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 14:09 | Nahoru | #9
hele a co zkusit MRE?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 14:16 | Nahoru | #10

CharlitoCZ píše: hele a co zkusit MRE?



dobrovolne??

2 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

Skvělá odpověď, děkuji! 16.4.2014 v 14:19 | Nahoru | #11
Ja jsem toho od Express menu zkusil hodne a řeknu ti ze kromě pohankove kaše mi chutnalo všechno a rozhodne jsem to nevozil v chladu. Jedina nevýhoda je, ze k tomu musis prihodit nějakou prilohu. Ja to resil toustakem a bylo to ok. Jenom rada - dvojporce je porce pro dve holky nebo jednoho lehce hladovyho chlapa

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 14:57 | Nahoru | #12

MedWed píše: dobrovolne??



asi 2 meníčka z tý nabídky jsou dobrý

ale ne, jinak já taky raději jím lokální stravu

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:01 | Nahoru | #13
Já si jídlo zavařuju doma sám, a vím, co v tom mám. Taková domácí zavařená konzerva uzeného, nebo vařeného ve vlastní šťávě,zavařená tlačenka, či mleté maso alá lunch meat, co může být lepšího?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:03 | Nahoru | #14
prackarr> vzorek na ohodnecní by nebyl?

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:07 | Nahoru | #15
Dexter78> to jsem si právě myslel,že to pro stokilovýho chlapa bude asi málo.

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:14 | Nahoru | #16

Jindřej píše: já teď žral adventure menu a to je super.
Expres menu neznám.



...prý je to vlastně to samé

Naposledy editováno 16.04.2014 15:16:12

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:17 | Nahoru | #17

Dexter78 píše: Ja jsem toho od Express menu zkusil hodne a řeknu ti ze kromě pohankove kaše mi chutnalo všechno a rozhodne jsem to nevozil v chladu. Jedina nevýhoda je, ze k tomu musis prihodit nějakou prilohu. Ja to resil toustakem a bylo to ok. Jenom rada - dvojporce je porce pro dve holky nebo jednoho lehce hladovyho chlapa



díky myslel jsem si to

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:18 | Nahoru | #18

CharlitoCZ píše: prackarr> vzorek na ohodnecní by nebyl?


Tak Jistě že byl, ale myslím, že si toto umí udělat skoro každý doma sám.
Např. to vepřové ve vlastní šťávě:
vezmeš 0,7l omnia sklemici. (od okurek,salátu apod.) s nešroubovacm víčkem. Koupíš nová víčka s červenou gumou,( 20 ks balení stojí 38kč) koupíš pár kg masa,(krkovice, zadní apod., nacpeš do flašek, přidáš trochu soli, celý pepř, nové koření česnek, popř. jiné koření trochu vody a zamáčkneš víčko. Nesmí tam přijít akorát cibule. Před zavřením očistíš dosedací plochu sklenice hadříkem namočeným do slivovice,alpy apod.
Pak dáš vařit do hrnce s vodou, nebo do trouby na cca 100st. na cca hodinu a půl až dvě hodiny. Po uvaření vyndáš, necháš samovolně schladnout a poťukáš víčko. Pokud flaška "chytla", tak je zvuk víčka (ťuká se nehtem)vysoký,cinkavý, pokud nechytla, je hluboký, dutý, stejný, jako když jsi to ještě nezavařil. Pro sichr to můžeš po dvou dnech ještě znova převařit cca hodinu. V tomto stavu ti ta flaška vydrží cca 2 roky a déle. Lepší maso ve vlastní šťávě jsi nejedl. Zkus, uvidíš.

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 15:31 | Nahoru | #19

prackarr píše: Tak Jistě že byl, ale myslím, že si toto umí udělat skoro každý doma sám.
Např. to vepřové ve vlastní šťávě:
vezmeš 0,7l omnia sklemici. (od okurek,salátu apod.) s nešroubovacm víčkem. Koupíš nová víčka s červenou gumou,( 20 ks balení stojí 38kč) koupíš pár kg masa,(krkovice, zadní apod., nacpeš do flašek, přidáš trochu soli, celý pepř, nové koření česnek, popř. jiné koření trochu vody a zamáčkneš víčko. Nesmí tam přijít akorát cibule. Před zavřením očistíš dosedací plochu sklenice hadříkem namočeným do slivovice,alpy apod.
Pak dáš vařit do hrnce s vodou, nebo do trouby na cca 100st. na cca hodinu a půl až dvě hodiny. Po uvaření vyndáš, necháš samovolně schladnout a poťukáš víčko. Pokud flaška "chytla", tak je zvuk víčka (ťuká se nehtem)vysoký,cinkavý, pokud nechytla, je hluboký, dutý, stejný, jako když jsi to ještě nezavařil. Pro sichr to můžeš po dvou dnech ještě znova převařit cca hodinu. V tomto stavu ti ta flaška vydrží cca 2 roky a déle. Lepší maso ve vlastní šťávě jsi nejedl. Zkus, uvidíš.


A mám hlad

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 16:25 | Nahoru | #20
prackarr> Přesně takto jsme vždycky dělali "konzervy" polotovarů na chatu. Guláš, svíčkovou, plátky na smetaně, rajskou, SRASP (sračku na špagety)... Zavařilo se, přivezlo a nemuselo to ani být ve sklípku, stačilo normálně v almárce. Flaška se jen otevřela, kydla do kastrolu, dodělalo se to a byl oběd na stole. Stejně tak dělám králičí šunku, paštiku tlačenku (viz žrádelník) co to vydrží a jaké jsou to pochoutky. Hrdla a víčka teda slívkou nepucuju, akorát před plněním flašky i víčka umeju a při plnění holt musím dávat majzla, abych hrdla neomatlal. Ale i když se nepovede, tak hrdlo otřu ubrouskem a víčka chytnou i tak.

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 16:33 | Nahoru | #21
ZN

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:07 | Nahoru | #22
Mohu doporučit sušené maso, je to pecka, ale je to spíš jen na chuť než na jídlo, ale v případě nouze se na tom dá přežít

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:11 | Nahoru | #23
prackarr> Sice víš, co jsi si zavařil, ale tahat s sebou ještě těžký obal je asi pro jiné motorkáře, než jsem já s bábou. Většinou používám Adventure menu, a pár hrnečkových polévek. Každý svojí polévku a menu společně - mám to ale spíše jako nouzovku, když je nějaký delší přesun a není chuť a nálada jít shánět něco z místních zdrojů. Přece jen skladnost sáčkovaného a tvarovatelného je pro cestování vhodnější.

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:20 | Nahoru | #24

Brůča. píše: prackarr> Sice víš, co jsi si zavařil, ale tahat s sebou ještě těžký obal je asi pro jiné motorkáře, než jsem já s bábou. Většinou používám Adventure menu, a pár hrnečkových polévek. Každý svojí polévku a menu společně - mám to ale spíše jako nouzovku, když je nějaký delší přesun a není chuť a nálada jít shánět něco z místních zdrojů. Přece jen skladnost sáčkovaného a tvarovatelného je pro cestování vhodnější.


Proč? Normálně to s sebou na moto vozím. Jídlo na týden. Obaly po upotřebení vyhodím, sklenic je dost. Takže nevím,ale léta to takto dělám a nemám problém s tím, vézt to na motorce.

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:23 | Nahoru | #25
Já netvrdím, že se to nedá vozit. Jen mám zkušenost, že ta moje je schopna do kufru s nosností 10kg narvat 20kg, vzít s sebou i židličky a gril. Takže pro tyto účely raději zakoupím dva tři balíčky, které se ke všem těm krámům lépe sbalí.

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:29 | Nahoru | #26

Brůča. píše: Já netvrdím, že se to nedá vozit. Jen mám zkušenost, že ta moje je schopna do kufru s nosností 10kg narvat 20kg, vzít s sebou i židličky a gril. Takže pro tyto účely raději zakoupím dva tři balíčky, které se ke všem těm krámům lépe sbalí.


Pořád nechápu, co myslíš?
K těm konzervám nepotřebuješ nic. Dokonce ani vařič, který potřebuješ k těm balíčkům, o niž píšeš. Já teda vařič i ešus vozím,ale k tomuto zrovna potřeba není. Proto si myslím, že je jedno, jestli vezeš skleněný balíček, nebo papírový. Objem zabere +- stejný.

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 19:47 | Nahoru | #27
Zkus si vzít třeba tři balíčky Adventure menu do igelitky, potom tři zavařovací sklenice a rozdíl poznáš. Dnes už nejezdím na dlouhé trasy, ale když jsem vyrážel po Evropě na měsíc, tak potřebuješ více věcí než na dvoudenní výlet - potom šetříš každý kousek místa a každé deko nákladu.
Když se ještě v dobách minulých nedalo koupit cestovní balení šamponu, Jaru na nádobí, zubní pasty, krému na opalování a pod., tak jsem si v lékárně kupoval různé lahvičky na oční kapky a pod., doma přeléval a popisoval, abych si třeba nemyl hlavu Jarem - což se mě mimochodem také povedlo Já jsem spokojen se sáčkovým obalem a lépe se mě balí, tobě vyhovuje pevný skleněný obal...........kolik lidí, tolik chutí......a o tom je život. Tvojí metodu nezatracuji, jen jí nebudu využívat - je pro mě komplikovanější, než metoda co používám současně.
Stejně vždy vezu tunu hovadin, které ani z kufrů nevyndám.......takže věřím, že při jiném systému skládání by se i zavařovačky vešly

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 20:15 | Nahoru | #28

Brůča. píše: Zkus si vzít třeba tři balíčky Adventure menu do igelitky, potom tři zavařovací sklenice a rozdíl poznáš. Dnes už nejezdím na dlouhé trasy, ale když jsem vyrážel po Evropě na měsíc, tak potřebuješ více věcí než na dvoudenní výlet - potom šetříš každý kousek místa a každé deko nákladu.
Když se ještě v dobách minulých nedalo koupit cestovní balení šamponu, Jaru na nádobí, zubní pasty, krému na opalování a pod., tak jsem si v lékárně kupoval různé lahvičky na oční kapky a pod., doma přeléval a popisoval, abych si třeba nemyl hlavu Jarem - což se mě mimochodem také povedlo Já jsem spokojen se sáčkovým obalem a lépe se mě balí, tobě vyhovuje pevný skleněný obal...........kolik lidí, tolik chutí......a o tom je život. Tvojí metodu nezatracuji, jen jí nebudu využívat - je pro mě komplikovanější, než metoda co používám současně.
Stejně vždy vezu tunu hovadin, které ani z kufrů nevyndám.......takže věřím, že při jiném systému skládání by se i zavařovačky vešly

čímž sis vlastně závěrem sám odpověděl.
Já jezdím na 10ti denní výlety a vždy si spočítám jídlo tak,aby mi nakonec jedna flaška zbyla. Krom jednou mi zbyla vždy.
Ten systém na jar, šampń (3in1)atd. používám taky, jako ty. Hadry si propočítávám taktéž, takže nevezu opravdu vůbec nic navíc. Proto mám na motorce dost místa i na ty zavařeniny. Vozím si zavařené dokonce i ovoce.
Pokud dovedeš netahat nic zbytečného a dovedeš babě vyházet to, co nepotřebuje, tak problém s místem není. Pokud ne, nenaba,íš ani polévky v sáčku.

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 20:18 | Nahoru | #29
prackarr> hele a nebojis se že prasknou? když jedem autem tak podobnej systém taky sem tam praktikuju ale na motorce sem se bál ze to rozmlátím někde ... i když to nacpat mezi hadry by to asi přežilo

(reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 20:24 | Nahoru | #30

jetam píše: prackarr> hele a nebojis se že prasknou? když jedem autem tak podobnej systém taky sem tam praktikuju ale na motorce sem se bál ze to rozmlátím někde ... i když to nacpat mezi hadry by to asi přežilo


DŘÍV JSEM SI KVŮLI TOMUTO PROBLÉMU,CO PÍŠEŠ, DĚLAL PLECHOVKY. MÁM NA TO DOMA MAŠINU,ALE PLECHOVKY I VÍČKA JSOU DRAŽŠÍ, A JE TO PRACNĚJŠÍ. TAK JSEM ZKUSIL OBALIT OMNIOVKU DO TÉ BUBLINKOVÉ FOLIE,A NIKDY SE NIC NEROZBILO.
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist