Téma: jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování
Ahoj,
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky
Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).
Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41
jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky
Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).
Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41
vzpomněl jsem si, že k chlebům s paštikou a rajčaty jsem měl jednou borůvky nalezené v místním lese
(v Rusku, cestou z Murmanska do Petrohradu)
edit: ještě tu pár fotek přidám, co jsem tak jsem našel
parádně červený a sladký melou v Maroku
když byla měkká zem, vařič držel i na kufru a prostě nějaká plechovka s masem s azbukou, to bylo asi v Estonsku
to jsem měl ještě Hondu Deauville
a toto je snad přímo revoluční plechovka
nějaká plechovka s těstovinami a masem kdesi ve Francii
svačina kdesi v Turecku, sardinky z domova, nějaký jejich nic moc salám (ale je dobré ochutnat, co mají místní za jídlo) a sýr co se roztekl vedrem
Tohle jsme si sice nedovezli, ale také to patří do kategorie, že jsme nešli do hospody, tak to tu dám. Využili jsme pozvání od místních, kteří k nám poslali děcka a zamávali na nás, ať přijdeme. Byly to placky potřené asi smetanou, pak nějaká směs. Kdesi v jihovýchodě Turecka, u Syrských hranic
chleba tak velký, že jsme byli rádi, že nám prodal jen čtvrtku
Podstatné ale je to, že jsme skoro po 2 týdnech, kdy jsme nikde neviděli náš klasický chleba, jej najednou uviděli, jak jej prodávají uprosřed města na cestě Kdesi v centrálním v Turecku.
plechovka byla popsaná azbukou a byla na ní rudá hvězda koupeno v Gruzii, jezeno v Turecku
vepřový guláš v Itálii
na Ukrajině
opět na víku kufru
na Slovensku v obchodě koupená ta hliníková miska s uhlím a mřížkou, stačilo to zapálit a pak už si na tom udělat špekáčky
masová plechovka Pikok a k tomu zbytek hranolků, nebo spíš hranolů z obědu, kdesi ve Skotsku
voda na zalití nějakého kelímku s nudlemi a nevím čím, ale hlavně pivo se skřítkem Skotsko
později večer ve stanu
svačina
snídaně na břehu Dunaje, Esztergom, k paštice nechybí rajčata a paprika
bageta se ve Francii ani nevlezla do kufru, musel jsem ji zlomit
také ve Francii. Prostě co jsem v obchodě viděl, to jsem chtěl zkusit
šunka a hlavně různé francouzské sýry...
do toho 10% pivo !
další nákup
masová plechovka Pikok, paprika, hrášek a nevím co ještě
masová konzerva a nějaká směs, k tomu okurky, na jihu Rakouska
no.... než jsem to tu naskládal, tak jsem dostal hlad!
Naposledy editováno 24.03.2021 19:26:05
(v Rusku, cestou z Murmanska do Petrohradu)
edit: ještě tu pár fotek přidám, co jsem tak jsem našel
parádně červený a sladký melou v Maroku
když byla měkká zem, vařič držel i na kufru a prostě nějaká plechovka s masem s azbukou, to bylo asi v Estonsku
to jsem měl ještě Hondu Deauville
a toto je snad přímo revoluční plechovka
nějaká plechovka s těstovinami a masem kdesi ve Francii
svačina kdesi v Turecku, sardinky z domova, nějaký jejich nic moc salám (ale je dobré ochutnat, co mají místní za jídlo) a sýr co se roztekl vedrem
Tohle jsme si sice nedovezli, ale také to patří do kategorie, že jsme nešli do hospody, tak to tu dám. Využili jsme pozvání od místních, kteří k nám poslali děcka a zamávali na nás, ať přijdeme. Byly to placky potřené asi smetanou, pak nějaká směs. Kdesi v jihovýchodě Turecka, u Syrských hranic
chleba tak velký, že jsme byli rádi, že nám prodal jen čtvrtku
Podstatné ale je to, že jsme skoro po 2 týdnech, kdy jsme nikde neviděli náš klasický chleba, jej najednou uviděli, jak jej prodávají uprosřed města na cestě Kdesi v centrálním v Turecku.
plechovka byla popsaná azbukou a byla na ní rudá hvězda koupeno v Gruzii, jezeno v Turecku
vepřový guláš v Itálii
na Ukrajině
opět na víku kufru
na Slovensku v obchodě koupená ta hliníková miska s uhlím a mřížkou, stačilo to zapálit a pak už si na tom udělat špekáčky
masová plechovka Pikok a k tomu zbytek hranolků, nebo spíš hranolů z obědu, kdesi ve Skotsku
voda na zalití nějakého kelímku s nudlemi a nevím čím, ale hlavně pivo se skřítkem Skotsko
později večer ve stanu
svačina
snídaně na břehu Dunaje, Esztergom, k paštice nechybí rajčata a paprika
bageta se ve Francii ani nevlezla do kufru, musel jsem ji zlomit
také ve Francii. Prostě co jsem v obchodě viděl, to jsem chtěl zkusit
šunka a hlavně různé francouzské sýry...
do toho 10% pivo !
další nákup
masová plechovka Pikok, paprika, hrášek a nevím co ještě
masová konzerva a nějaká směs, k tomu okurky, na jihu Rakouska
no.... než jsem to tu naskládal, tak jsem dostal hlad!
Naposledy editováno 24.03.2021 19:26:05
Celkem slusne se nazeru tohoto - poznal jsem to na vojne
https://secure.ce-te...hotType1_540x540.jpg
https://secure.ce-te...hotType1_540x540.jpg
Na svých rybářských výpravách jsem těchhle konzerv vyzkoušel opravdu dost, no a skončil jsem u Pikok z Lidlu co máš na fotce. Jsou jednoznačně nejlepší, hlavně segedín.
Maso vždy libové a slušný množství. Kámoši už nic jiného taky nekupují. Nejhorší zkušenost mám s Hamé a jejich rádoby guláše, to se fakt nedá.
Maso vždy libové a slušný množství. Kámoši už nic jiného taky nekupují. Nejhorší zkušenost mám s Hamé a jejich rádoby guláše, to se fakt nedá.
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Tak já nevozím vůbec nic ani ten suchý chléb.
Vždy si zajdu do nějakého restaurantu , nebo na benzinu a když je nouze tak do marketu.
Vždy si zajdu do nějakého restaurantu , nebo na benzinu a když je nouze tak do marketu.
Prichádzam domov v depresii, nepomáha ani Mr. Bean,
po šuflíkoch po pištoli šmátram, neviem ako sa vyliečim.
A zrazu sa otvorila naša stará Calexka,
zeleným viečkom na mňa máva omáčka tatárska.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
Prečo ešte nikto neudelil slávnu cenu Nobela,
výrobcovi, Hydine Cífer, ďakujem jej za veľa,
chcem byť jej krstným otcom, chcem ju za sponzora,
som závislý na majonéze, je to môj olej do motora.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
po šuflíkoch po pištoli šmátram, neviem ako sa vyliečim.
A zrazu sa otvorila naša stará Calexka,
zeleným viečkom na mňa máva omáčka tatárska.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
Prečo ešte nikto neudelil slávnu cenu Nobela,
výrobcovi, Hydine Cífer, ďakujem jej za veľa,
chcem byť jej krstným otcom, chcem ju za sponzora,
som závislý na majonéze, je to môj olej do motora.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
Tak poď, a ber, tak otvor ma a žer,
kým je, len ber, som čerstvá to mi ver.
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Tohle není špatný. Mám vyzkoušeno. Docela výběr a hlavně je to kompletní jídlo, nemusíš nic dalšího vymýšlet.
https://www.expresme...op/hlavni-chody+c13/
https://www.expresme...op/hlavni-chody+c13/
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
A když se ti nechce tahat vařič...
https://www.frogtac....Potraviny/Zipper-Bag
https://www.frogtac....Potraviny/Zipper-Bag
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Katanymmk> Expres menu je dobrá volba, vydržel jsem s ním týden ve Švédsku a úplně v pohodě. Jen to kuřecí na paprice, které mám jinak rád mě nějak neoslovilo.
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Já když vyjíždím z domu tak beru plechovky guláše z lidlu - je fakt dobrý. Potom koupím štangli lovečáku a krájím si ho do čínské polívky . Občas vezmu dehydrovanou stravu od travellunch - na islandu jsme na tom byli 14 dní a vůbec mi to nevadilo.
Roman2bk - moc nechápu tu zavařovačku s okurkama, neřeknu do auta ale na motorku?? :D
Roman2bk - moc nechápu tu zavařovačku s okurkama, neřeknu do auta ale na motorku?? :D
3 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Jelikož nemám zájem o rakovinu prdele, tak v šajzemarketech jedovatej odpad nekupuju. Nemám problém se ráno stavit na trhu pro čerstvý jídlo a večer se najíst v hospodě. Takže nevidím jedinej důvod, proč na moto tahat vařič a kila chemikálií, který by v civilizovaných zemích nežral ani toulavej čokl.
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
FXSTC píše: Jelikož nemám zájem o rakovinu prdele, tak v šajzemarketech jedovatej odpad nekupuju. Nemám problém se ráno stavit na trhu pro čerstvý jídlo a večer se najíst v hospodě. Takže nevidím jedinej důvod, proč na moto tahat vařič a kila chemikálií, který by v civilizovaných zemích nežral ani toulavej čokl.
To máš jen odlišnej přístup. Mě jídlo na cestách zdržuje a je to otrava. Necestuji na motorce proto, abych si nějak moc pochutnal nebo utratil za žrádlo. Toho si užiju doma. Takže mi je většinou dost jedno co jím a jím až mám hlad. V restauraci se za týden stavím na jídlo max tak dvakrát. Víc ne. Teda když jedu sám.
Naposledy editováno 24.03.2021 08:02:24
na motorce to tolik neřeším, stejně se potřebuji dostat k benzínu - a tedy i k jídlu
pokud to člověk nosí na zádech a je 14 dní mimo civilizaci tak je to jiná, to už se dost pronese, ale i za normální peníze se dá dostat na nějakých 300 gramů na den
člověk jen nesmí trpět odporem ke kombinacím - když se základ doplní brkaší, instatními nudlemi nebo sušených chlebem tak i za pár gramů to dost zasystí
pokud to člověk nosí na zádech a je 14 dní mimo civilizaci tak je to jiná, to už se dost pronese, ale i za normální peníze se dá dostat na nějakých 300 gramů na den
člověk jen nesmí trpět odporem ke kombinacím - když se základ doplní brkaší, instatními nudlemi nebo sušených chlebem tak i za pár gramů to dost zasystí
pre istotu nosim 2-3 porcie Expres menu. Vacsinou huste polievky. To keby som cez den (tz obed nejak nestihal), pohybujem sa vacsinou na asfalte (99%)
V zasade cestovanie beriem ako poznavanie tamojsej kultury a vyhladavam vzdy lokalne jedlo. Vozi so sebou konzervy z domu sa mi zda mrhanim priestoru v kufroch. Sem-tam si kupim tuniakovy salat ako obed, skor vsak nieco lokalneho. Proste posediet, oddychnut a nasat tamojsie vone a chute
Preto nevozim zidle, stolky atd. Pocitam s tym, ze denne potrebujem na oddych (jedlo, kafe) cca 3 hodiny. Dalsie 3-4 hodiny vacsinou chodim po pamiatkach a podobne. Takze mi ostava tak 5-7 hodin jazdenia na moto, co povazdujem za dobry balanc
Preto by som napr s takym Koudym nemohol cestovat
nieco takehoto proste z konzervy nevycarujem:
Naposledy editováno 24.03.2021 08:51:10
V zasade cestovanie beriem ako poznavanie tamojsej kultury a vyhladavam vzdy lokalne jedlo. Vozi so sebou konzervy z domu sa mi zda mrhanim priestoru v kufroch. Sem-tam si kupim tuniakovy salat ako obed, skor vsak nieco lokalneho. Proste posediet, oddychnut a nasat tamojsie vone a chute
Preto nevozim zidle, stolky atd. Pocitam s tym, ze denne potrebujem na oddych (jedlo, kafe) cca 3 hodiny. Dalsie 3-4 hodiny vacsinou chodim po pamiatkach a podobne. Takze mi ostava tak 5-7 hodin jazdenia na moto, co povazdujem za dobry balanc
Preto by som napr s takym Koudym nemohol cestovat
nieco takehoto proste z konzervy nevycarujem:
Naposledy editováno 24.03.2021 08:51:10
Slovácká fazuľa s párkom, smíchaná s Trenčianskýma fazolema s klobásou. Tenhle mix dvou podobnejch konzerv byl vždycky supr, ale co dnes ty konzervy stojí, jako kdyby v tom byly přinejmenší kachní prsa na pomerančích, jim na to už seru. Přitom dřív jsem si to občas kupoval nejen na cesty, ale i jen tak na chuť domů. Pěkně smíchaný dohromady, s měkkým chlebem, to prostě bylo bezva žrádlo. Bejvávalo... Dnes žeru na cestách po hospodách. Teda spíš SNAD budu žrát - pokud ještě vůbec nějaký hospody přežijou to šílený řádění Babišovy bandy.
Naposledy editováno 24.03.2021 10:08:23
Naposledy editováno 24.03.2021 10:08:23
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
FXSTC> Ona je to taky věc atmosféry a pocitu. Možná, že to není tak kvalitní jako meníčko, ale jak známo chuť je vesměs subjektivní věc a hladový člověk pak i největší blaf považuje za delikatesu. A výživový hodnoty jsou víceméně podobný jak u rychlojídel, tak i těch standartních.
Já například upřednostňuju vařič, těstoviny, konzervy a jiné věci, protože mi to evokuje čundry a akce co jsem zažil ve skautu. (Jo a paštika na chleba nesmí chybět! ) Je to asi trochu dětinský, ale ona právě ta atmosféra může udělat zázraky...
Já například upřednostňuju vařič, těstoviny, konzervy a jiné věci, protože mi to evokuje čundry a akce co jsem zažil ve skautu. (Jo a paštika na chleba nesmí chybět! ) Je to asi trochu dětinský, ale ona právě ta atmosféra může udělat zázraky...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
ja na cestach zeru rano instantni kase (nomina, efko) a jinak nejaky instatni nudloviny typu https://instantni-j...iny-s-omackou-153-g/ ... popripade instantni nudlovy polivky. prokladam to adventure menu. to muzu doporucit, je vyborny (ale taky drahy)
Na ohrejvani jednoduchej plynovej varic a mala kartuse.
Porad se to jist ale neda, lepsi se semtam nekde zastavit na nejakej mistni zvanec.
Na ohrejvani jednoduchej plynovej varic a mala kartuse.
Porad se to jist ale neda, lepsi se semtam nekde zastavit na nejakej mistni zvanec.
Pokud je místo a nosnost tak americké MRE (jo je to hnus ale mě to chutná), guláše a masové konzervy z Lídelu. Domáca slanina a klobásky sú top, ale v lete sa to može vymstit - nebaliť do plastových sáčkov ale do papiera! A potom na radu od dialkových turistov - kuskus a zeleninový alebo hríbový suchý bujón.
Ahoj, já to mám stejné jako Massakra, tedy : restaurace, bufet, benzínka anebo supermarket u cesty. V rámci přípravy na výlet na Nordkapp přes Rusko, jsem nakoupil asi za 2K vzorky jídel od Adventure menu a kromě ceny bych neměl problém s kvalitou. Jinak díky za tip na Expres menu, nižší ceny a jsou tam jídla, která mám rád, takže vyzkouším. V kosovkém Peje jsme byli na kebabu vč. Ayranu asi za 2,5 €, tak proč vařit. Jinak jsem nenáročný lenoch a týden přežiju i o fazolových konzervách za cca 15Kč, osmahnout cibulku, ideálně přidat nějakou klobásku, osolit a opepřit a s pečivem je to velká mňamka. Když je dobrá káva, tak jsem spokojený. Na Balkáně obecně dostaneš výbornou kávu na skoro každé benzínce a to ještě za cenu, za kterou u nás je “ta voda” z automatu, “jako káva”.
v davnych dobach mel jsem vyzkouseno ze k pokryti energetickych vydaju bohate staci flaska tuzemaku a deset rohliku na den
...jinak sebou taham sojovy suky, a suchej kuskus + varic (voda je vsude, a pouste jsou daleko)
E: ..jo a samozrejme vzdy dostatek instantniho kafe
Naposledy editováno 24.03.2021 12:20:54
...jinak sebou taham sojovy suky, a suchej kuskus + varic (voda je vsude, a pouste jsou daleko)
E: ..jo a samozrejme vzdy dostatek instantniho kafe
Naposledy editováno 24.03.2021 12:20:54
Tak jasně že pokud pojedu vlakem s krosnou na čundr, tak budu žrát co les dá. Když ale jedu na moto, tak se snažim tahat toho sebou co nejmíň. Ráno se nadlábnu někde na trhu domácí baštou a nemám problém vydržet do večera bez jídla. Večer jak kdy-někdy hospoda, gril u moře a někdy stačí kořalka a pivo v lese
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.