Gozzini a Lazzarini mistry Itálie SadoMaso

Davide Gozzini na továrním stroji TM získal svůj třetí titul mistra Itálie supermoto, přestože do konce seriálu chybí ještě jeden závod. Stačilo mu k tomu vyhrát v neděli v Pompose třídu S2.

V první jízdě „Gozzo“ dojel po špatném startu ve fotofiniši druhý za Gaspardonem – o 0,016 s! Ve druhé jízdě už vládl celému startovnímu poli a vyhrál před svým přemožitelem z první jízdy o devět vteřin. Gozziniho titul je i třetím titulem S2 továrny TM v řadě.
Ve třídě S1 dominoval oběma jízdám Francouz Thierry Van Den Bosch (rovněž TM). Ten ale v S1 jako cizinec neboduje… Nejvíc bodů tedy brali Fabio Balducci a Fabrizio Bartolini, kteří byli v obou jízdách nejlepší z „domácích“. Lazzarinimu stačilo dojet v obou jízdách za 22 bodů a už také nemůže být předstižen – titul je jeho.
V mezinárodním závodě se pak ani Gozzinimu, ani VDB nepodařilo odjet a dojeli na druhém respektive čtvrtém místě. Vyhrál Lazzarini na Hondě, Gozzini zajel jen nejrychlejší kolo. Před VDB dojel na třetím místě další Francouz Adrien Chareyre na Husqvarně.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist