ADAC: Kejmarovi ve vyšším zisku zabránily pády

U našich západní sousedů začal letošní seriál ADAC Supermoto 2012. Odjety jsou zatím dva podniky v Harsewinkelu a Grossenhaimu. A dobře si v Německu vedou i čeští reprezentanti. Od letoška pravidelný účastník mistrovství světa Pavel Kejmar (KTM) je celkově čtvrtý, Milan Sitnianský (Suzuki) desátý.

Pavel Kejmar z Roztok skončil vloni v šampionátu ADAC ve třídě S1 celkově čtvrtý a letos by rozhodně chtěl výš. Zatím, jak nám popsal, jeho snažení brzdí pády. „První mistrák se jel v Harsewinkelu na 1,265 kilometru dlouhé trati, které součástí je obrovská plochá dráha. Kvalifikace - nic moc – skončil jsem až na pátém místě. Do první jízdy jsem odstartoval jako třetí, a tak jsem i dojel do cíle. Takže docela spokojenost. Druhou rozjížďku jsem odstartoval na šestém místě, ale po půlce kola jsem spadl. Vyrazil jsem znovu na trať, ale až jako dvanáctý. Do cíle jsem toho stačil ještě dost stáhnout, i tak to ale nakonec bylo jen osmé místo. Celkově po úvodním podniku ADACu jsem byl šestý,“ přiblížil vicemistr Evropy 2011 Pavel Kejmar závod v Harsewinkelu. Ten se stal kořistí domácího jezdce Markuse Classe (Suzuki), který jednu jízdu vyhrál a ve druhé bral stříbrnou pozici. Dobře si vedl i náš další zástupce Milan Sitnianský (Suzuki), loni šestý v mistrovství ČR třídy S1, který skončil celkově osmý se ziskem 25 bodů.
Minulý vikend pak pokračoval německý šampionát v Grossenhaimu. "Bylo opravdu skvělé počasí, slunečno, moc se mi tam libilo. Trať je tam hodně rychlá, jelikož je na letišti a terén není moc dlouhý, ale zase nebyl tak špatný. V sobotní kvalifikaci jsem pořád vedl, ale čtyři kola před koncem mě přeskočil Class, kterému se povedlo zajet opravdu dobrý čas na jedno kolo. Takže v kvaldě nakonec druhý. Do prvni rozjížďky jsem odstartoval pátý, v terénu ale udělal jezdec přede mnou menši chybu a ja se mu nevyhnul. Ztratil jsem tak dalši pozici. Vzápětí jsem chtěl předjeti co nejdříve vrátit, ale šel jsem k zemi. Vyjížděl jsem pak přibližně 300 metrů za úplně posledním jezdcem. Stíhací jízdu jsem myslím zvládl dobře. V cíli to pro mne znamenalo sedmé místo,  za což jsem byl vzhledem k vývoji závodu moc rád. Bohužel po dojezdu do cíle jsem se dovědel, že jsem přejel kolíky, co označuji trať. A proto budu potrestán posunutím o pět míst dozadu. OK, respektuju to, ale nevím, proč promotéři viděli jenom mě. Teď už to nemá cenu řešit," podělil se svými zážitky Kejmar.
"Druhou rozjížďku jsem odstartoval jako třetí. A od prvniho kola mne brzdil týmový kolega Volz. Bohužel se mi ho podařilo předjet až pět kol před cilem a mezitím vedoucí Class docela ujel. Potom se mi ho podařilo mírně stahovat. Ale bohužel byl opravdu daleko. Takže v cili pěkné druhé místo. Celkově v šampionátu jsem poskočil na 4. místo a ztrácím na prvniho Classe 33 bodů. Věřím, že když půjde vše, jak má, a nebudu už mít tolik smůly, dokážu takový náskok stáhnout. Tento víkend se jede druhý podnik mistrovství světa na Sicílii, momentálně jsem s pár body na 19. místě. Tak držte palce, ať zase přivezu do Čech světový body a posunu se dopředu,"  zakončil Kejmar své shrnutí dvou úvodních závodu ADACu.  
Německé supermotové weby zrovna nepřekypují kvalitním výsledkovým servisem, tak alespoň telegraficky:

Bodové zisky ze dvou jízd ve Harsewinklu:   

1 Markus Class 47
2 Jürgen Künzel 43
3 Markus Volz 37
4 Nico Joannidis 36
5 Michael Herrmann 34
6 Pavel Kejmar 33
7 Steffen Schmid 27
8 Milan Sitnianský 25
9 Jean-Marc Gaillard 24
10 Maik Voorwinden 24

Průběžné pořadí ADACu po dvou podnicích (čtyřech bodovaných jízdách):

1 Markus Class D Suzuki - 97 bodů
2 Jürgen Künze D Aprilia - 78
3 Michael Herrmann D Husqvarna - 74
4 Pavel Kejmar CZ KTM - 64
5 Nico Joannidis D Husaberg - 60
6 Steffen Schmid D KTM - 55
7 Maik Voorwinden NL KTM - 54
8 Markus Volz D KTM - 53
9 Andre Plogmann D Suzuki - 52
10 Milan Sitnianský CZ Suzuki - 50

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist